Передплата 2024 ВЗ

Українських військових переодягнуть у нову форму

Українських військових переодягнуть у нову форму

нова форма
нова форма

У минулі вихідні на Яворівському полігоні урочисто отримали особисту зброю курсанти-першокурсники Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Попереду у юнаків і дівчат, які вирішили зв’язати життя з армією, курси молодого бійця та чимало інших випробувань. Одним із перших відповідальних завдань для них стало випробовування нової форми, яку незабаром носитимуть всі українські військові.

Нову форму для українських військових взялися шити на одному із підприємств Харкова. Літній зразок цієї форми дещо світліший від звичної камуфляжки. Як на автора цих рядків, форма трохи важка. Фахівці пояснюють це тим, що її обробляють спеціальним розчином, щоб не пропускала вологу. У новій камуфляжці чимало корисних “наворотів” — спеціальні кишені та отвори для підколінників, наплічників, кишені для набоїв тощо. На новій формі не буде погонів. Адже саме офіцерські зірки на погонах, підказує бойовий досвід, притягують увагу ворожих снайперів.

Нова українська форма дуже схожа на форму вояків НАТО. Проте її як слід мають випробувати на собі курсанти. Адже наприкінці правління Януковича українським військовим вже пропонували нову, красиву й сучасну на вигляд форму. Та ця форма, скаржилися військові, після трьох-чотирьох прань починала “повзти”.

Вчорашні школярі, які вишикувалися на плацу Яворівського полігона для урочистого отримання особистої зброї, у новій формі виглядали як справжні вояки. Специфікою цьогорічної вступної кампанії стало те, що лави курсантів Академії Сухопутних військ, окрім випускників шкіл, поповнило чимало юнаків, які брали участь у бойових діях на сході та отримали бойові поранення. Є серед курсантів і вихідці з регіонів, де зараз триває війна.

Схожі новини