Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко: "У питаннях Сходу і Криму компромісів не буде"

  • 01.08.2014, 23:12
  • 937

У питаннях щодо Криму та ситуації на сході України компромісу з Росією не буде. Про це в інтерв'ю українським телеканалам заявив президент Петро Порошенко.

"В питанні Криму компромісу не буде, в питаннях територіальної цілісності України компромісу з РФ також не буде", — заявив Порошенко, відповідаючи на питання журналістів щодо можливих компромісів з Росією.

Президент також наголосив, що питання Криму складається з двох частин.

“Перше, Крим не продається. І відповідальність за Крим не можна виміряти грошима. Не може бути так, щоб Україна отримала якісь гроші і відмовилась від Криму. Українська земля, Україна і українська територія не продаються. Крапка”.

Друга частина відповіді, на переконання Порошенка, це відшкодування збитків господарюючим суб'єктам за конфісковане майно. Йдеться про такі компанії як “Чорноморнафтогаз”, військова техніка та інші державні установи, які отримали фінансові збитки.

“Позивачем має бути не держава Україна за компенсацію втрати Криму, а господарюючі суб'єкти, які щомісяця втрачають сотні мільйонів від того, що крадеться український газ з державного підприємства “Чорноморнафтогаз”... На сьогоднішній день, це звичайна крадіжка”, — сказав Порошенко.

"В питаннях ціни на газ, питаннях економічних відносин — так, компроміс буде. Якщо буде бажання його шукати — ми його знайдемо", — додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий повідомив, що Україна готує пакет документів для звільнення від російських агресорів окупованого Криму.

Тиждень.ua

Схожі новини