Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Був оптимістом, ніколи не відмовляв нікому у допомозі...»

  • 03.07.2014, 22:47
  • 1 154

Незабаром Сокальщина оплакуватиме ще одного земляка-героя — Ігоря Білика, який загинув у бою з сепаратистами на Луганщині. Обставини героїчної смерті сокальчанина потрапили на перші шпальти загальноукраїнських інтернет-видань, а потім і газет. Того дня в районі села Панченкове Свердловського району Луганської області бойовики-сепаратисти вдалися до підступного маневру — під’їхали до блокпосту на легковому автомобілі з білим прапором. “Все йшло до того, що нібито хочуть здаватися. Але, наблизившись до блокпосту, вони відкрили вогонь, — з посиланням на представника прес-центру АТО Олексія Дмитрашковського повідомила «Українська правда». — В результаті був вбитий наш військовослужбовець. У відповідь відкрили вогонь зі стрілецької зброї, автомобіль з терористами було знищено».

Цей полеглий в бою і є наш земляк. 30 березня Ігорю Білику виповнилося лише 43 роки... Як розповів журналісту “ВЗ” головний редактор сокальської районної газети “Голос з-над Бугу” Василь Сорочук, Ігор Зіновійович із сім’єю жив у селі Перв’ятичі Сокальського району. Закінчив ліцей у Сокалі, працював на МКП “Сокальводоканал” екскаваторником. Був мобілізований до армії в Сокальсько-Червоноградському військовому комісаріаті. Воював навідником танка у танковому полку. Його загибель на полі бою оплакують згорьовані дружина Оксана, дві донечки — 14-річна Вікторія і п’ятирічна Діана, брат, сестра, батьки, свати, рідні...

У селі героя згадують добрим словом. “Це був надійний, хороший хлопець, — розповідає сільський голова Перв’ятичів Богдан Сорока. — Був оптимістом, ніколи не відмовляв нікому у допомозі. Був затятим футбольним вболівальником, захоплювався риболовлею... Ще не знаємо, коли на малу батьківщину доставлять тіло нашого героя. Наразі відомо, що привезуть його або літаком із Харкова або з військової частини у Білій Церкві, де він був прикомандирований...”.

Схожі новини