Передплата 2024 ВЗ

Парубій: "Українська влада продовжить проведення АТО на Донеччині"

  • 08.05.2014, 15:24
  • 868

Андрій Парубій заявив, що антитерористична операція на сході країни буде продовжена, незалежно від рішення представників Донецької народної республіки щодо "референдуму" 11 травня

"Антитерористична операція триватиме незалежно від рішення тих чи інших диверсійних або терористичних груп, які є в Донецькій області", — сказав Парубій, відповідаючи на запитання щодо дії силовиків у разі відмови представників ДНР від проведення так званого референдуму.

Він зазначив, що ідея проведення такого плебісциту на сході України є "політичною аферою і авантюрою", яка не має жодної перспективи.

Парубій також проінформував, що в даний час проходить перегрупування військ, і є всі підстави вважати, що операція завершиться успішно.

Нагадаємо, що 7 травня після переговорів з президентом Швейцарської конфедерації, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером президент РФ Володимир Путін закликав озброєних проросійських активістів на сході України відмовитися від проведення референдуму.

Президент РФ зазначив, що російська сторона закликає представників південного сходу України піти на цей крок "з тим, щоб створити необхідні умови для діалогу".

Станом на 10.00 четверга представники ДНР не відмовилися від ідеї проведення плебісциту — вони продовжують роздавати городянам бланки для голосування.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини