Передплата 2024 «Добра кухня»

Ярема: "Сепаратизм в Україні фінансує Янукович"

  • 04.04.2014, 16:06
  • 974

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема під час прес-конференції.

«Янукович разом зі своїми прибічниками вивіз за територію України велику суму коштів, які сьогодні, за інформацією розвідувальних і оперативних служб, використовуються для підняття сепаратистських настроїв серед населення України», — сказав Ярема.

Точну суму вивезених коштів перший віце-прем'єр-міністр назвати не зміг, але, за його словами, «вони нараховують мільярди доларів».

Ярема зазначив, що за останні два місяці в різних містах Україні було проведено близько 320 сепаратистських акцій, участь у яких взяли близько 242 000 осіб. «Що може зробити молода людина, яка не має роботи, яка ідеологічно і психологічно налаштована на вчинення протиправних дій, якщо їй платити 100 доларів в день?», — цікавиться він.

Перший віце-прем'єр-міністр наголосив, що останнім часом масові сепаратистські акції «притихли» у зв'язку із затриманням декількох лідерів сепаратистів на сході України. «Кримінальні справи, порушені СБУ і МВС знаходяться в активній стадії розслідування, 15 осіб вже заарештовані. Загалом СБУ розслідує 40 кримінальних справ, МВС — 35», — уточнив Ярема.

За словами першого віце-прем'єр-міністра, правоохоронні органи, СБУ, МВС і ГПУ зараз функціонують в надзвичайно посиленому режимі для того, щоб зберегти цілісність нашої країни. Проте «вивезені кошти, на жаль, працюють і заспокоюватися нашому суспільству зараз немає підстав», — підсумував Ярема.

Схожі новини