Передплата 2024 «Добра кухня»

Яценюк:"Законопроект про повернення до Конституції 2004 року не зареєстрований"

  • 18.02.2014, 17:33
  • 890

Проект постанови про повернення Конституції 2004 року в Верховній Раді не зареєстрований, але український парламент ще має шанс врятувати ситуацію і вийти з кризи, що склалася при бажанні президента України Віктора Януковича.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам у вівторок.

"Шанс на розв'язання цієї кризи залишається, якщо президент дасть вказівку своїй фракції повернутися в стіни парламенту зареєструвати постанову і розглядати його"??, — сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи зареєстрований відповідний проект постанови, Яценюк сказав "Ні".

Лідер фракції зазначив, що опозиція з самого початку пропонувала шлях виходу з кризи, проте "ні президент, ні регіонали не хочуть не те, що йти на поступки, а й виконувати закон".

"Мова не йде про дискусії, що ми щось вимагаємо незаконне. Ми вимагаємо тільки того, що в 2010 році Конституційний суд не зазначив Конституцію — були визнані окремі положення неконституційними, але не відновив редакцію 1996 року. І тому зараз те, що в парламенті заблоковано голосування, за цим проектом постанови вона заблоковано тільки тому, що Віктор Янукович не дав вказівку провести повну процедуру голосування і, нарешті почати реальний діалог в країні", — зазначив Яценюк.

В будівлі парламенту перебувають в основному депутати з опозиційних фракцій. Лідери цих фракцій А.Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок зараз вийшли з парламенту, щоб з'ясувати ситуацію у будівлі.

Схожі новини