Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тягнибок: "Наша боротьба - боротьба проти інтервенції Москви"

  • 02.02.2014, 17:43
  • 1 073

Українська нація змужніла за 75 днів. Але українці мають пам'ятати, що "Кремль не спить". Про це на Майдані Незалежності заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На початку виступу він закликав вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих. Зокрема Юрія Вербицького, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, пише Gazeta.ua.

"Хай спочивають і підтримають нас зверху у нашій боротьбі", — сказав він.

"Наша революція гідності має кілька етапів. Ми пройшли такий шлях вдосконалення за 75 днів, який європейські нації проходили століттями. Злочини мають бути покарані. Після того, як влада втопила в крові центр столиці, почався період провокації і відповіді на них. Всі побачили катування, терор, викрадення, побиття. Вилізло гниле нутро влади. Подивіться, що вони влаштовують. В Харкові фронт. Вони збираються захищатися від окупантів. Це хто окупанти? Українці?", — запитує він.

"Кремль, Москва не спить. Вони хочуть скористатися кризою в Україні, заставляючи Януковича продовжувати терор. Москва вичікує на момент, щоб влаштувати розкол держави. Можливо, вони розробляють інший сценарій для України. Але Москва не буде спокійно дивитися, як українці стають нацією сміливих і мужніх людей. Наша боротьба — це не тільки зміна системи влади, відновлення державних інститутів. Це — боротьба проти інтервенції Москви. Нам треба прорвати інформаційну блокаду, розвіяти міф людям на сході. Це боротьба не між громадянами всередині держави. Це протистояння між народом України і бандитською українофобською владою, яку підпирає Кремль. Є добра новина з Мюнхена. Має бути створена міжнародна слідча комісія, бо нашим суддям довіряти не можна. Наші юристи-міжнародники збирають документи для подання до гаагзького трибуналу. Долучайтеся до збору матеріалів. Чим їх буде більше, тим більше шансів на позитивне рішення суддів", — зазначив Олег Тягнибок.

"Нам потрібно продовжувати тиск, розширювати другий фронт по областях України. Поки всі вимоги не будуть реалізовані, ми маємо стояти. Наше прагнення — повне перезавантаження влади. Ми не допустимо того, щоб українець йшов на українця, брат на брата. Ми єдині і разом.

Схожі новини