Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туск домігся узгодження європейської позиції щодо України

  • 01.02.2014, 20:39
  • 745

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, перебуваючи з візитами у ключових європейських столицях, домігся узгодження спільної європейської позиції щодо України.

Про це Туск заявив у п'яницю після завершення переговорів з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, передає Укрінформ.

“Здається, вдалося узгодити спільну позицію країн ЄС, що Україна й надалі залишається спільною проблемою і спільною відповідальністю”, — сказав Туск.

На його переконання, європейські країни розуміють, що спільна позиція ЄС щодо України є “необхідною передумовою, аби досягнути якогось результату”.

Глава польського уряду наголосив, що майбутнє країни має вирішуватися в Києві без зовнішнього втручання.

“Для нас, також і Польщі, важливо, щоб майбутнє України вирішувалося без тиску і зовнішнього впливу, і це стосується усіх сусідів України”, — підкреслив Туск.

Він зазначив, що заручився підтримкою європейських лідерів у питанні збереження європейських перспектив для України. “Ще не кожен готовий говорити, що ця перспектива для України є реальною, але навіть ті, хто був скептичний, кажуть, що підписання Угоди про асоціацію не повинно бути кінцем її європейського шляху”, — підкреслив голова Ради міністрів РП.

Він назвав “добрим знаком”, що таку думку він почув, зокрема, від президента Франції Франсуа Олланда, прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, а також інших лідерів півдня Європи, які традиційно найбільше дистанціювалися від подальшої співпраці з Україною.

Схожі новини