Передплата 2024 ВЗ

Яценюк: "До переговорів з Януковичем потрібно залучити західних партнерів"

  • 25.01.2014, 12:11
  • 968

Вийти з суспільної кризи в Україні без посередництва західних партнерів буде дуже складно. Про це заявив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк після зустрічі з єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

«У нас зараз в країні не політична криза, зараз в Україні суспільна криза. І ми обговорили з нашими європейськими партнерами шляхи виходу з неї. Можу чітко констатувати, що вийти з цієї кризи без посередництва наших західних партнерів буде дуже складно», — сказав пан Яценюк.

Він вважає за необхідне, щоб переговори проводилися з залученням західних партнерів.

Політик також зазначив, що опозиція підтримує пропозицію про створення тимчасової слідчої комісії під егідою Ради Європи для «розслідування злочинів, які зараз здійснені в Україні».

«Опозиція готова делегувати свого представника до ТСК з розслідування злочинів, які сталися в Україні протягом останніх декількох місяців», — підкреслив він.

За словами пана Яценюка, опозиція задіяла все міжнародне співтовариство для того, щоб вирішити цю політичну кризу. «Ми задіяли всіх і вся для того, щоб Україна залишилася в орбіті демократичних країн і для того, щоб зберегти життя українців і зберегти країну як таку», — додав він.

«Зараз все в руках Віктора Януковича. Ми свої кроки зробили», — заключив глава фракції «Батьківщина».