Передплата 2024 ВЗ

Студенти здобули перемогу. Міносвіти злякалося голодування

  • 15.01.2014, 15:56
  • 1 268

Комісія Державної інспекції навчальних закладів (ДІНЗ) вже завершила перевірку організації зимової сесії на деяких факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє прес-служба Міносвіти.

"На сьогодні ДІНЗ України завершила роботу в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Під час роботи комісії до міністерства не надходило звернень та скарг щодо порушення комісією прав і свобод студентів та викладачів", — йдеться у документі.

Коментуючи повідомлення про проведення "позапланової перевірки" у КНУ, в Міносвіти зазначили, що комісія Держінспекції вивчала питання організації і проведення зимової сесії на факультетах за окремими напрямами підготовки та спеціальностями.

"Вивчення проводилось на підставі рішення спільної комісії Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України та представників студентського самоврядування з розгляду протесту. Вказана комісія була створена за ініціативою Студентської координаційної ради (СКР)", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, студенти Університету Шевченка, обурені позаплановою перевіркою під час екзаменаційної сесії, розцінили її як "репресії стосовно учасників та небайдужих до подій, пов'язаних із Євромайданом", і оголосили про початок голодування у середу, 15 січня, о 13.00 з вимогою відкликати інспекцію.

Схожі новини