Передплата 2024 «Добра кухня»

Вуличне піаніно переїхало на Майдан

А перед тим музикант Маркіян Мацех виконав на ньому Шопена біля Адміністрації президента

Львівський музикант Маркіян Мацех втілив у революційному Києві свою ідею вуличного піаніно. Хлопець перебуває у столиці від початку подій на Майдані і оригінальною акцією долучився до підтримки народних протестів. Він за допомогою однодумців, серед яких і його батько, відомий громадський діяч Олег Мацех, купив у Києві піаніно і встановив його на вулиці Лютеранській, неподалік Адміністрації президента.

Імпровізований концерт просто неба відбувся у суботу, 7 грудня. Першим зіграв сонату Шопена Маркіян, а потім долучилися шанувальники ідеї — цілий натовп оточив музичний інструмент, знайшлося багато охочих підіграти публіці, яка із задоволенням співала революційних і стрілецьких пісень. Музичний інструмент стояв неподалік кордону міліції, яка охороняла АП, але “вояки” стояли спокійно і слухали музику. Маркіян Мацех розповів “ВЗ”, що купив піаніно у Києві за батьківські гроші (500 грн.), ще трохи заплатив за настроювання і доставку. А українсько-євросоюзівські кольори на інструменті намалювали Тарас Пастущук і Анна Бєгункова.

“На агресію та зло будемо відповідати добром, — сказав музикант. — А допомагатиме нам у цьому мистецтво, яке є вічною цінністю. Кожен має робити те, що може, і я долучився таким-от чином. Виявилося, що в народі є багато музикантів...” Як розповів “ВЗ” Олег Мацех, після концерту піаніно занесли на Майдан, і там люди із задоволенням грають на ньому.

Схожі новини