Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майдан по-звірячому зачистили. Десятки поранених. Десятки затриманих. Такого Україна ще не бачила

  • 30.11.2013, 12:42
  • 984

Саме так написав у своєму твітері Андрій Шевченко.За його словами, штурм відбувався близко 4-ї ранку. "Мобільний звязок досі лежить", написав депутат о 5 ранку.

У соціальних мережах поширюється наступне повідомлення:

УВАГА! ПРОШУ ВАС ПОШИРИТИ!

Очевидиця штурму євромайдану, яка була в самому пеклі, під монументом Незалежності, повідомила мені таку інформацію:

Дівчата в цей момент стояли на горі, хлопці-внизу, декількома рядами захищаючи їх. Дівчат всіх трусило від хвилювання, але вони знайшли в собі сили заспівати хоч і уривчастим голосом славень України, який їм у цей момент здався молитвою. Говорить, що було таке відчуття, ніби вони разом з хлопцями захищали...Мотронинський монастир, як холодноярці в Мельниках...

Коли підійшов Беркут, наші хлопці НЕОДНОРАЗОВО їм повідомляли, що наша акція-мирна, судом не заборонена. "Що ми маємо зробити, щоб уникнути зіткнень?" У відповідь — тиша, а потім почався штурм.

Дівчата падали на хлопців, хлопці-на дівчат. Говорить били так, що якби не зимовий одяг, то переламали все що тільки можна.

Коли їх почали гнати як худобу від стели, дехто потрапляв у пастку, створену металевими щитами...І УВАГА! Хлопці, МІЛІЦІЯ, не Беркут, ЇМ ДОПОМАГАЛИ пролізти через той паркан, розтягуючи його. Вони самі були шоковані тим, що відбувалося на їхніх очах.

Вибравшись із того пекла, хлопці та дівчата кричали їм "ДЯКУЄМО!"

Потім всі розбігалися хто куди. Багатьох доганяли і по-звірячому просто били, добивали. Били навіть тих, хто просто сидів у цей час на лавках, людей які були взагалі не причетні до євромайдану. Вони просто йшли з якогось нічного клубу додому і вирішили присісти...

_____________________________________________________________

Андрій Пишний пише: "Михайлівський собор. Люди, з Майдану переховуються на територіі храму. Автобус беркуту тут. Ми також. Чекаємо. Настрій нервовий".

Американський посол Джеффрі Пайєтт у своєму Твіттері засудив розгін мирного євромайдана на Майдані Незалежності. "Поки працюю над тим, щоб зрозуміти, що сталося, але звичайно засуджую застосування сили проти мирного зібрання. Потім ще скажу більше", — написав посол.

Арсеній Яценюк поїхав у Шевченківський райвідділок, де пояснив затриманим їхні права. А ще в коментарі Інтерфакс він повідомив, що плани опозиції не змінилися, у неділю збиратимуть віче.

За словами Яценюка, "зараз головне завдання витягнути людей, які знаходяться в міліції".

"Те, що сталося вночі, коли "Беркут", якого привезли зі східних регіонів України жорстоко розігнав абсолютно мирну демонстрацію, свідчить тільки про страхи Віктора Януковича після Майдану 2004 року", — заявив Яценюк.

Відповідаючи на питання, які подальші плани опозиції, Яценюк сказав, що "плани не змінюються".

Він нагадав, що у п’ятницю Євромайдан прийняв рішення зібратися на велике народне віче в неділю.

"Наші плани залишаються такими ж, які були зафіксовані в резолюції Майдану. Це було рішення не політичних сил, а всього Майдану... У резолюції було заявлено, що Угоду про асоціацію з ЄС треба підписати з новим президентом, новим парламентом і новим урядом", — зазначив політик.

У Шевченківському райвідділі на Герцена — 33 затриманих, пише депутат Андрій Шевченко.

"У Шевченківському райвідділі на Герцена — 33 затриманих. Ми тут з Продан, Володею Бойком і Зоряном Шкіряком. Завдання — витягнути людей", — написав він.

"У Шевченківський райвідділ приїхав Аресеній Яценюк. Зараз опитують затриманих", — долав Шевченко.

Андрій Шевченко оприлюдгнив спискок затриманих. Обведені — вже звільнені станом на 9:20 ранку

Якщо ви знайшли знайомих — дзвоніть 0-800-213103 — центр бесплатної правової допомоги.

Представляйтесь родичами затриманих.

Схожі новини