Передплата 2024 «Добрий господар»

У приймальню нардепа — зі зварювальним апаратом

«Укрпошта» захопила приміщення у Стебнику, де розташована приймальня народного депутата ВР Романа Ілика

Виборцям Стебника (Дрогобиччина) перекрили вхід до громадської приймальні народного депутата України (“Батьківщина”) Романа Ілика. Просто заварили двері! 19 листопада до приміщення на двох машинах приїхали невідомі особи, які представилися сусідам працівниками “Укрпошти”. Чоловіки зварювальним апаратом заварили залізні вхідні двері громадської приймальні. Це відбулося о 6-й годині ранку, коли тут ще не було нікого. Помічнику нардепа Андрію Петруняку про рейдерство розповіли телефоном сусіди.

Андрій Петруняк розповів журналісту “ВЗ”, що ця історія “з бородою” — “Укр­пошта” вже не вперше посягає на це приміщення. Його для приймальні нардепа надала Стебницька міськрада. На нього ж претендує і “Укрпошта”, хоча правовстановлюючого документа не має. Поштовики подали до суду на Стебницьку міськраду, рішення суду ще не винесено. Поштовики вирішили на нього не чекати...

Директор відділення “Укр­пошти” у Стебнику Марія Лабовка від коментарів відмовилася, мовляв, мене тільки що призначили на посаду, нічого не знаю, ні за що не відповідаю... “Це приміщення належить “Укр­пошті”, — врешті-решт сказала Марія Лабовка. — Я не знаю, хто давав наказ заварювати двері, я не давала. Але вище керівництво знає, що робить...”.

Як розповів журналісту “ВЗ” народний депутат Роман Ілик, можливо, “посадові особи “Укрпошти” хочуть захопити це приміщення, яке формально їм не належить, і “прихватизувати” майно громади Стебника. З цього приводу я підготував депутатське звернення до Генерального прокурора, міністра МВС, правоохоронних органів на місцях, директору УДППЗ “Укрпошта”. Дії, які чинить “Укр­пошта”, мають усі ознаки кримінального правопорушення — це ст. 351 ККУ — “Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради”. Таким чином виборці, які не можуть зустрітися з народним депутатом, стали заручниками непорозумінь між різними суб’єктами та організаціями”.

Схожі новини