Передплата 2024 «Добра кухня»

Греки потягнуть в суд лихослова Добкіна

Своїми матюками одіозний харківський губернатор спричинив скандал за кордоном

Погану рекламу Україні в Європі зробив голова Харківської обласної держадміністрації, член Партії регіонів Михайло Добкін. Чиновник першого державного рангу у соціальних мережах образив футболістів грецького клубу ПАОК і його президента Івана Саввіді. Футбольний функціонер з Еллади уже готує позов до суду проти зарозумілого однопартійця і близького друга Віктора Януковича.

На ненормативну лексику Добкін зірвався після того, як греки — недавній суперник харківського «Металіста» у Лізі чемпіонів — зайнявши його місце у цьому турнірі, за підсумками двох поєдинків поступилися німецькому «Шальке». Харківський губернатор не знаходив собі місця. «Пока, ПАОК! — написав Добкін у Twitter. — І грали як виродки, і поводилися як негідники. А президент у вас повний м...к».

Кілька днів перед тим Добкін пройшовся по російському журналістові Василеві Уткіну, який некоректно відгукнувся про «Металіст» (як відомо, УЄФА звинуватила харківський клуб у корупції). Після випаду Уткіна Добкін відповів йому тією ж «монетою»: «Напевно, цього Уткіна свого часу так сильно викруткою вдарили, що у нього досі струс мозку!».

Михайло Добкін давно, як мовиться, пускається берега. У 2007 році під час запису агітаційного відеоролика він вилив в ефір таку матюкальщину, від якої вуха в’янули у 145 тисяч користувачів YouTube, які подивилися цей сюжет. Забракло губернаторові елементарного такту і щодо представниці слабої половини — народного депутата Ірини Фаріон. На адресу політичного опонента він сказав таке: «Фаріон — фальшива, примітивна і садо-мазо. Це ж треба такою дебільною народитися!?!?!!».

Закон України гласить, що державний службовець, крім сумлінного виконання службових обов’язків, повинен… «шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування; не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця». Але, вочевидь, для таких, як Добкін (віднедавна — доктор юридичних наук), закон не писаний…

Схожі новини