Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Повний комунізм!

Перший віце-спікер і його кузина-нардеп мільйонами ворочають

Поглянувши на сучасних вождів-ленінців, годі сумніватися, що обіцяне «дєдушкою» Іллічем світле майбутнє для них настало. З бронетранспортерів на «бехи» пересіли, на обід ананаси з рябчиками жують і буржуйськими хатинками не гребують. У деклараціях — цифри з шістьма і більше нулями водяться. Як-от у родинного дуету першого віце-спікера Ігоря Калєтніка та його двоюрідної сестри-депутатки Оксани Калетник (двома буквами прізвища за паспортом різняться).

Ігор КАЛЄТНІК, який змінив погони головного митника на депутатський мандат, задекларував за минулий рік 203 тисячі 462 гривні доходу. З річною зарплатою 187 тисяч (виходить, що на посаді голови Держмитслужби Калєтнік заробляв понад 15 тисяч гривень на місяць; його парламентська зарплата — більш як 19 тисяч) не відмовився і від 16 тисяч матеріальної допомоги.

З нерухомості у власності першого віце-спікера — квартира на 97,5 кв. м. Плюс — 184,3 «квадрата», які записані у декларації як «інше нерухоме майно». А ось із власним авто у товариша Калєтніка — туго (про «колісних» — жодної згадки). Та й навіщо витрачатися, коли до послуг — службовий автопарк.

Від задекларованої зарплати членів сім’ї першого віце-спікера просльозитися можна — 2 572 гривні. І це — за рік. Зате з наступних цифр пролетарська «скромність» аж пре: матеріальна допомога — 21 тисяча 142 гривні, дивіденди, відсотки — 84 тисячі 120 гривень. Це ж скільки, спитаєте, на банківських рахунках, якщо такий навар вийшов? Сума буржуйська — 7 мільйонів 445 тисяч. Зарплати — як кіт наплакав, а у банку — такий капітал...

Та це ще «квіточки». «Ягідки» — на банківських рахунках кузини Калєтніка, яка, ставши депутатом, офіційно у «червоноармійці» імені Симоненка записалася. За оприлюдненою на сайті КПУ інформацією, «запаси» Оксани Калетник (до депутатства вона трудилася членом Нац-комісії з питань телебачення і радіомовлення) у банках та інших фінансових установах — 62 мільйони 745 тисяч гривень. Про такий комунізм пролетарі всея України і мріяти не можуть.

Лише торік новоспечена комуністка Калетник «одоходилася» на майже сім мільйонів гривень. Понад три мільйони накапало дивідендами і відсотками, ще стільки ж — від продажу майна. Поряд з такими сумами річна зарплата (93 тисячі) копійчаною виглядає.

Земельки у товаришки Калетник — ціла колекція: шість ділянок загальною площею майже 4,5 гектара. Квартирка, завбільшки з кілька комуналок (227,59 «квадрата»). А у сімейному гаражі — цілий табун «конячок»: п’ятирічний Landrover, «беха»-кабріолет 2004 року випуску та нульцевий Peugeot 107.