Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Сибір» в Україну завозили з... Європи

Наркотрафік до Києва пролягав через Волинь

В Апеляційному суді Волинської області завершився процес над членами міжнародного наркоугруповання, які налагодили постачання в Україну з країн Євросоюзу особливо небезпечних наркотиків. Тривалий час наркоугруповання, яке очолював іноземець, а фінансував громадянин України, діяло чітко й злагоджено. Поки наркотрафік не знешкодила СБУ.

Двох УЧАСНИКІВ міжнародного наркоугруповання оперативники СБУ затримали під час контра-бандного ввезення в Україну понад двох кілограмів метамфетаміну. Під час подальших оперативних заходів співробітники спецслужби затримали ще двох членів угруповання, у яких вилучили п’ять тисяч піґулок особливо небезпечного психотропного препарату 2 С-В, який наркомани називають “сибіром”. За оцінками фахівців, вартість вилученої партії “сибіру” на “чорному ринку” становила 800 тисяч гривень.

Під час розслідування цієї справи з’ясувалося, що організатором наркоугруповання був 41-річний громадянин однієї з країн ЄС. Ще один іноземець у цій групі відповідав за а контрабанду психотропів в Україну. Діяли наркоділки із дотриманням всіх заходів конспірації. Наркотики вони при перетині кордону перевозили в картері двигуна автівки або ж у порожнині запасного колеса.

Першим у міжнародний пункт пропуску на “чистій” машині в’їжджав організатор наркоугруповання. Досвідченим оком він придивлявся до роботи прикордонників та митників, намагався помітити, чи не зустрічають контрабандистів того дня оперативники правоохоронних структур. Лише переконавшись, що прикордонні служби працюють у звичайному режимі, зловмисник, використовуючи спеціальні коди, подавав сигнал на перетин кордону своєму землякові-наркокур’єру.

Після перетину кордону чергову партію “товару” передавали громадянинові України. Він, використовуючи “втемну” знайомих водіїв пасажирських автобусів та маршруток, скеровував “товар” на Київщину. Там психотропи отримував житель Переяслава-Хмельницького, який і фінансував діяльність наркотрафіку. Через власну мережу наркодилерів він продавав “сибір” та інші психотропи у столиці.

Вироком суду, повідомили у прес-центрі СБУ, чотирьох членів наркоугруповання засудили до позбавлення волі на строки від восьми до дев’яти років. Організатор угруповання сидітиме в українській зоні одинадцять років.

Схожі новини