Передплата 2024 «Добра кухня»

Ярослав ДУБНЕВИЧ: «Мені погрожували невідомі»

Народний депутат вважає, що на нього чинять «політичний тиск»

Наприкінці минулого тижня в офіс громадської приймальні народного депутата України Ярослава Дубневича (вул. Лазаренка, 1) штурмом увірвалися працівники СБУ. Вони шукали документи підприємства “Колійні ремонтні технології” (КРТ). Люди в масках показали нардепу Дубневичу рішення Шевченківського районного суду Києва про обшук всього приміщення на вул. Лазаренка, 1, оскільки проти КРТ відновлено судову справу... З грудня 2012 року в цьому приміщенні немає КРТ, бо брати Дубневичі продали підприємство, — тепер воно має іншого власника. Про це розповів на вчорашній прес-конференції народний депутат України Ярослав Дубневич.

«Цинізму контролюючих органів немає меж, робота громадської приймальні була заблокована, — розповів пан Дубневич. — Вони влаштували маски-шоу. Добре, що в той час я був присутній. Ми показали СБУ необхідні документи про те, що тут розташована громадська приймальня, а не КРТ. Раніше компанія КРТ займала лише частину приміщень. Під час виборів до Верховної Ради я продав КРТ, бо хотів присвятити себе політиці. Близько двох годин ми з’ясовували із СБУ усі обставини. Нічого тут не знайшли, окрім календарика з логотипом колишньої компанії. Я їм пояснив, що це нічого не означає, бо маю такі календарики від різних фірм”.

Ярослав Дубневич звернувся по допомогу до народних депутатів з міжфракційного об’єднання “Львівщина”. Він звернувся із заявою до Генерального прокурора України, голови СБУ, щоб ті пояснили дії працівників служби. “Я вважаю, що це сталося через мою політичну позицію, — міркує пан Дубневич. — Під час виборів дехто вважав, що я буду членом команди провладної більшості. Але я так не зробив! Офіційно заявив, що бачу свою співпрацю з опозиційними силами, вступив у фракцію “УДАР”. Після цього на мене почався тиск. Телефонували невідомі люди, погрожували: “Ми тобі помстимося, ми тобі покажемо!”. Тепер контролюючі органи прийшли до мого офісу з перевірками. Розцінюю це як політичний тиск. Останнім часом у Львівській області запустили процес знищення бізнесу”.

Як розповіла “ВЗ” спеціаліст прес-служби управління СБУ України у Львівській області Ореста Кутна, головне слідче управління СБУ розслідує, зокрема, факт завдання збитків державному підприємству «Укрзалізничпостач» на суму 18 мільйонів 541 тисячу 600 гривень. “У громадській приймальні народного депутата Ярослава Дубневича, розміщеній в тій же будівлі, де й приміщення комерційної структури, обшук не проводився і жодних перешкод її роботі не вчинено. Обшук проведено з дотриманням вимог Кримінального процесуального кодексу України і порушень з боку співробітників Служби Безпеки України не допущено”, — заявила Ореста Кутна.

Схожі новини