Передплата 2024 «Добрий господар»

Коротко про головне

Відбувся Міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів Future Shorts

США, Велика Британія, Україна, Єгипет, Швейцарія, Німеччина — пізнати актуальні настрої цих країн та відчути нові авторські віяння можна було крізь кінематографічну призму Міжнародного короткометражного кінофестивалю «Future Shorts. Осінь-2012». У Палаці мистецтв компанія «Артхаус Трафік» організувала показ короткометражок, який еклектично вмістив у собі найрізноманітніші оригінальні фільми з усього світу.

Future SHORTS — міжнародний бренд короткометражного кіномистецтва, який щороку збирає авторські фільми з різних країн світу, відзначені на провідних кінофестивалях. У цьогорічну осінню колекцію фестивалю потрапили не схожі одна на одну стрічки з різним авторським баченням. Хтось бачить світ через психологічну реальність, хтось — через фантастику, ще хтось — за допомогою гумору й сатири.

В українському прокаті до програми Future Shorts приєднався український анімаційний фільм «Відправлення» від режисерів Максима Ксьонди і Дмитра Лісенбрата, адже компанія «Артхаус Трафік» розвиває ідею Future Shorts як інтерактивну платформу для початківців у кінематографі. У “Відправленні” дружина важко хворого пілота допомагає йому вирушити в останній політ.

Драма з комедійними нотками «Розмова за кавою, Каїр», що отримала спеціальну згадку журі кінофестивалю Трайбека (Нью-Йорк), робить глядачів свідками бесіди двох закоханих про новий етап у їхніх стосунках. Документальний фільм «Коротка історія Джона Балдессарі» — це п’ять «скажених» хвилин, які отримали приз фестивалю SXSW як найкращий короткометражний фільм-2012. Стрічка відкриває все, що потрібно і не потрібно знати про відомого американського концептуаліста. Німецька драма «На лінії» — чи не найтитулованіша у всьому списку цьогорічних фільмів Future Shorts, адже, окрім номінації на «Оскар» як найкращий короткометражний фільм, отримала ще понад півсотні престижних світових кінонагород. Це історія про фанатичне кохання, яке саме собі завдає шкоди. Охоронець, що таємно спостерігає у камери за симпатичною продавчинею книг, одного разу свідомо залишився осторонь бійки у метро, внаслідок якої загинув його потенційний суперник (а насправді — брат об’єкта його почуттів). І ось докори сумління починають руйнувати його впорядковане життя, а романтична закоханість уже не окрилює, як раніше.

Схожі новини