Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тоні Палмер, Віллі Токарев і «даішник» Гусєв прибули у Трускавець

5 жовтня червоною доріжкою пройдуть зірки кінематографа на відкритті ІІІ Міжнародного кінофестивалю телевізійних фільмів «Корона Карпат»

ІІІ Міжнародний кінофестиваль телевізійних фільмів “Корона Карпат” відкриється у курортному Трускавці 5 жовтня. Сюди уже втретє приїдуть світові й українські знаменитості, щоб довести усім, що Трускавець не лише міжнародна оздоровниця, а й центр культури в Україні.

Протягом п’яти фестивальних днів глядачам продемонструють понад 50 якісних кінострічок. «Корона Карпат» має дві конкурсні програми: ігрових телевізійних фільмів (односерійні фільми або фільми, зроблені за участю телевізійних каналів) та документальних. За словами організаторів, окрім основної конкурсної програми, відбудеться меморіальна ретроспектива фільмів «Маловідомий Богдан Ступка».

Цьогорічний фестиваль «Корона Карпат» впевнено можна назвати міжнародним, бо фестиваль вважається міжнародним, якщо три роки поспіль є фільми з семи країн-учасниць. Трускавецький кінофестиваль це правило витримав, поділилася радістю генеральний продюсер кінофестивалю Теодозія-Любов Ми­китка. Родзинкою святкування бу­де встановлення меморіальної плити на Алеї кінослави у Трускавці. 8 жовтня встановлять бронзову плиту на честь минулорічного переможця ТМКТФ — фільму «Китайська казка» (Аргентина) режисера Себастьяна Боринштейна.

Аби розвивати кіномистецтво, у рамках кінофестивалю відкриють учнівський гурток «Трускавецька кіношкола». Тут навчатимуть ос­нов кінобізнесу.

— Якими зірковими особами здивуєте нас на фес­тивалі? — запитую у генерального директора кінофестивалю Олега Карпина.

— Почесним гостем фестивалю стане британський режисер, легенда світового кіно Тоні Палмер. Він представить свій фільм All My Loving, дасть майстер-клас і виступить у Львівській філармонії. Пишаюся, що на фестиваль до нас приїде відомий співак і актор Віллі Токарев, який виступить перед трускавчанами і гостями курортного міста у неділю, 7 жовтня.

Приїдуть друзі фестивалю Оксана Сташенко з «Мухтара», яка є бажаним гостем у школах і сиротинцях, актор Олексій Колесник, режисери Юрій Музика та Валеріу Жерегі. Приїдуть і такі, кого на фестиваль запросили вперше, але вони добре знайомі нашим глядачам — відомий “даішник”, капітан Зимін Володимир Гусєв. Мало хто знає, що Володимир Гусєв народився у Львові, бо в усіх довідкових матеріалах його місце народження або не подається, або вказано помилково. Гостями фестивалю будуть і Влад Дьомін, «Джек Восьмьоркін» Олександр Куз­нецов, багато українських акторів.

Цього року гостей фестивалю, окрім обов’язкових конкурсних програм ігрових телевізійних і документальних фільмів, порадують серією «Українського патріотичного кіно», дитячими фільмами і анімацією з Аргентини, ретроспективою картин Вітаутаса Жалакявічуса.

Схожі новини