Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Так тримати на Олімпіаді, Ярославо!

Українська стрибунка у висоту Магучіх удруге поспіль стала чемпіонкою Європи. «Золотий» результат — 2,01 метра

“Золотий” стрибок українки Ярослави Магучіх. Фото sport.ua
“Золотий” стрибок українки Ярослави Магучіх. Фото sport.ua

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що триває у Римі (Італія), українська стрибунка у висоту, чемпіонка світу Ярослава Магучіх завоювала «золото»! Чемпіонкою континенту наша 22-річна олімпійська надія стала вдруге поспіль. Браво!

У фіналі Ярослава Магучіх стрибнула на 2,01 метра, ця висота підкорилася тільки їй. (Цей результат став найкращим для українок на чемпіонатах Європи). Срібну медаль у стрибках у висоту завоювала сербка Ангеліна Топіч (1,97 метра), а бронзову — ще одна українка, Ірина Геращенко (1,95 метра).

На чемпіонатах Європи Ярослава Магучіх перемогла вдруге поспіль. І стала третьою на континенті стрибункою у висоту, яка завоювала на чемпіонатах Європи більше двох медалей. Раніше таке вдавалося тільки іспанці Рут Бейтії (три «золота») і румунці Йоланді Балаш (два «золота»).

"Основним моїм завданням було захистити звання чемпіонки Європи й показати хороший результат. І я це зробила, — розповіла після змагань Ярослава Магучіх. — Добре, що висоту 1,95 взяла з першої спроби. 2,01, жаль, не взяла з першої, технічно не допрацювала розбіг. Проте з другої спроби взяла і завоювала свою медаль". Сподіваймося, що на літній Олімпіаді-2024 у Парижі, яка стартує у липні, Магучіх і Геращенко також здобудуть нагороди. Які саме? Це вже як пощастить…

Крім «золота» й «бронзи» у жіночих стрибках у висоту, збірна України завоювала в Римі ще дві бронзові нагороди. Свою першу «дорослу» медаль на чемпіонатах Європи у секторі для метальників молота виборов Михайло Кохан. Його результат — 80,18 метра. «Міг і краще виступити, — розповів наш богатир «Суспільному». — Почувався не дуже, прихворів трохи, температура була. За таких умов непогано, що вдалося метнути на «бронзу». Золоту нагороду у метанні молота завоював у Римі поляк Войцех Новицький (80,95 метра), а срібну — угорець Бенце Галас (80,49 метра).

А першу нагороду чемпіонату Європи з легкої атлетики принесла Україні Людмила Оляновська, яка у спортивній ходьбі на 20 кілометрів фінішувала третьою. Результат Оляновської - 1 година 28 хвилин і 48 секунд. Суперницю з Іспанії українка випередила буквально на останніх метрах дистанції…

Оляновська, яка пропустила вперед двох італійок, Антонеллу Пальмізано й Валентину Траплетті, виконала олімпійський норматив і виступить на Іграх-2024 у Парижі.

Схожі новини