Передплата 2024 «Добрий господар»

«Рух» може поновити гостьові клубні рекорди

У суботу, 16 березня, «Рух» у матчі 21-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Арені Лівий берег» (Київська область) в статусі гостей зустрінеться з харківським «Металістом 1925» (початок о 13.00 год), який перебуває в зоні перехідних ігор з клубами Першої ліги

Фрагмент попереднього домашнього матчу «Металіста 1925» з «Рухом», який відбувся 4 травня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Денис Підгурський та Ростислав Русин (№10). Фото upl.ua
Фрагмент попереднього домашнього матчу «Металіста 1925» з «Рухом», який відбувся 4 травня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Денис Підгурський та Ростислав Русин (№10). Фото upl.ua

Історія зустрічей «Руху» та «Металіста 1925» в УПЛ нараховує лише 5 ігор. Нічийна серія харківського та львівського клубу триває 3 гри, а до цього суперники перемагали по одному разу. У матчі першого кола поточного чемпіонату рухівці на «Арені Львів» завершили матч з «Металістом 1925» з рахунком 1:1. Голи у першому таймі забивали лише гості: спочатку Ростислав Русин у чужі ворота, а через п’ять хвилин Максим Жичиков — у свої. А востаннє «Металіст 1925» в ролі господарів поля у Києві приймав «Рух» 4 травня минулого року. Якщо забитих голів тоді не було — нічия 0:0, то по одній червоній картці побачили представники обох клубів.

До нового протистояння суперників «Металіст 1925» підійшов з клубними рекордними серіалами. Безвиграшна серія харківського клубу в чемпіонаті триває 8 ігор: нічия та сім поразок, а пропускна — 13 ігор (30 голів). «Металіст 1925» перебуває на 13-му місці у турнірній таблиці, яке не гарантує прописки на наступний сезон в УПЛ.

З іншого боку, безпрограшна клубна рекордна гостьова серія «Руху» в УПЛ продовжується 4 матчі (дві перемоги та дві нічиї). У попередніх двох виїзних матчах підопічні Віталія Пономарьова очок не втрачали і до повторення клубного переможного гостьового рекорду ще одна гра. «Металіст 1925» при Віктору Скрипнику ще не перемагав в чемпіонаті (дві поразки та нічия) і загалом може 20-й раз зіграти внічию в УПЛ. А основний захисник «Руху» Віталій Роман може провести 50-й матч в елітному дивізіоні України.

Продовжуються відбуватися кадрові зміни в інших клубах, в тому числі і тренерські. Замість Юрія Калітвінцева новим головним тренером «Полісся» призначено Сергія Шищенка. Свого часу новий керманич житомирського клубу як гравець в складі «Металіста», «Шахтаря», тернопільської «Ниви», «Кривбасу», запорізького і донецького «Металургів», «Маріуполя» та «Чорноморця» провів в чемпіонатах України 363 гри, забивши 54 голи. «Полісся» дозаявило ще двох гравців: венесуельського нападника Луіфера Ернандеса, який виступав за «Академію Пуерто-Кабельо» та півзахисника Івана Петряка, який в складі «Зорі» та «Шахтаря» провів в УПЛ 114 ігор (11 голів).

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича ведуть підготовки до другої частини змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. У заключному на зборах в Ужгороді контрольному матчі «Карпати» перемогли «Севлюш» (Виноградів) з рахунком 5:0. Голи забивали Іґор Невес, Єгор Демченко, Павло Полегенько та Артур Рябов (двічі). Ряди карпатівців поповнили ще три новачки. Це 26-річний півзахисник Джаред Хаса, в якого французьке і конголезьке громадянство і він виступав за ізраїльський «Маккабі» з Петах-Тікви. На правах оренди до кінця сезону виступатиме за «зелено-білих» 19-річний бразильський нападник Аріелсон, який має досвід виступів в УПЛ в складі «Полісся» (13 ігор — 1 гол). Також «Карпати» орендували в «Шахтаря» 20-річного півзахисника Михайла Хромея, який раніше в складі «Маріуполя» також виступав в УПЛ (11 ігор — 1 гол).

У п’ятницю, 15 березня, на стадіоні «Україна» «Карпати» зіграють товариський матч проти донецького «Шахтаря» (початок — о 14.00 год, матч без вболівальників). А перша у цьому році офіційна гра «Карпат» запланована 23 березня, у Львові, в чемпіонській групі Першої ліги проти «Полтави».

Схожі новини