Передплата 2024 «Добра кухня»

«Львів» завершить домашні матчі сезону, а «Рух» — виїзні

У понеділок, 29 травня, «Рух» в Одесі в рамках 29-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) зустрінеться з «Чорноморцем» (початок о 15.00 год). В цей же день «Львів» на стадіоні СКІФ прийматиме «Інгулець» (початок о 15.00 год, матч без глядачів). Крім «Львова» в інших трьох клубів є великі мотивації уникнути перехідних матчів з командами першої ліги

Фрагмент матчу «Львів» - «Інгулець», який відбувся 23 серпня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці півзахисників «містян» Максим Грисьо (№47). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Львів» - «Інгулець», який відбувся 23 серпня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці півзахисників «містян» Максим Грисьо (№47). Фото upl.ua

Раніше «Львів» та «Інгулець» провели чотири гри в УПЛ і «містяни» ще жодного разу не перемагали: нічия та три поразки. Востаннє «Львів» приймав петрівців 23 серпня 2021 року і поступився з рахунком 1:2. У складі львівського клубу відзначився Максим Грисьо, а в гостей — Олександр Козак та Артем Сітало. Матч першого кола також завершився перемогою «Інгульця» — після влучного удару Максима Марусича.

«Львів» і далі утримує два програшні клубні антирекордні серіали: загальний, який триває в УПЛ 11 ігор та домашній — 6 ігор. Обидва суперники давненько не святкували забитих голів. Загальна безгольова серія «Львова» триває 495 хвилин, а на своєму полі - 394 хвилини. Безгольова ж серія «Інгульця» продовжується ще більше — 705 хвилин. Принагідно нагадаємо, що всеукраїнський «сухий» антирекорд складає 982 хвилини. Через перебір жовтих карток пропустять матч досвідчені гравці «Інгульця» Андрій Кухарук та Володимир Одарюк.

В УПЛ «Рух» провів дві гри з «Чорноморцем» і жодного разу не перемагав: нічия та поразка. Обидва матчі відбулися на полі рухівців. Востаннє «жовто-чорні» виступали на полі «моряків» ще 11 липня 2020 року, ще коли суперники змагалися у першій лізі, і зіграли внічию 2:2. Відтоді з авторів усіх голів в складачах суперників залишився діючим лише один «моряк» Максим Брагару.

Безвиграшна гостьова клубна рекордна серія «Руху» триває в чемпіонаті 7 матчів: дві нічиї та п’ять поразок. Безнічийна серія «Чорноморця» триває 8 ігор: по чотири перемоги та поразки. Рухівці при Віталію Пономарьову в гостях ще не перемагали — у 6-ти іграх: дві нічиї та чотири поразки. З особливими емоціями готуються до гри гравці «Чорноморця» Максим Білий та Орест Кузик, які свого часу виступали і за «Рух». Нападник «моряків» Олександр Гладкий може забити 100-й гол в УПЛ.

Тим часом «Карпати» провели заключну гру в групі «Чемпіонська» Першої ліги. На стадіоні «Україна» «зелено-білі» зіграли внічию з київською «Оболонню». В складі карпатівців відзначився капітан команди Денис Кожанов. «Карпати» завершили сезон на 5-му місці у турнірній таблиці, яке не дозволяє грати перехідні матчі з клубами вищого дивізіону. Чемпіоном першої ліги стало житомирське «Полісся», яке вперше (!) у своїй історії здобуло право грати в УПЛ. Піднялася в ранзі і «Оболонь», а черкаський «ЛНЗ» та запорізький «Металург» ще гратимуть перехідні ігри з клубами УПЛ, які визначаться після останнього туру (4 червня).

Схожі новини