Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Є інформація, що Павелко домовився з Ребровим»

Якщо це правда, то у червні наставник еміратського клубу «Аль-Айн» очолить футбольну збірну України

У “Аль-Айні” Сергій Ребров дає собі раду. Як буде у збірній України? Фото ФК “Аль-Айн”
У “Аль-Айні” Сергій Ребров дає собі раду. Як буде у збірній України? Фото ФК “Аль-Айн”

Як розповів спортивний журналіст Віктор Вацко, Українська асоціація футболу (УАФ) і головний тренер клубу «Аль-Айн» (ОАЕ) Сергій Ребров нарешті домовилися про підписання контракту щодо роботи цього фахівця у збірній України.

«Є хороші новини. Думаю, пи­тання з тренером збірної України можна закривати, — зазначив Ві­ктор Вацко. — Є інформація, що президент УАФ Павелко дуже задоволений, бо домовився з Ребровим. Тепер потрібно до­мовитись з його помічниками» (найімовірніше, іспанськими — А.Є.). За інформацією Вацка, подробиці щодо контракту Ре­брова з УАФ «оголосять, можли­во, за два-три тижні».

На який термін буде розрахо­ваний контракт Сергія Реброва з УАФ? Раніше еміратський жур­наліст Мохаммед Хамад повідо­мив справжню сенсацію: мов­ляв, відомство Андрія Павелка запропонувало українському фахівцеві контракт аж на… де­сять років. Схоже, це вияви­лося «качкою». Як розповів Ві­ктор Вацко, контракт Реброва з УАФ буде розрахований до літа 2026 року, тобто на два відбір­ні цикли, до Євро-2024 і Мунді­алю-2026.

Нагадаємо, у відбірному ци­клі до Євро-2024 футбольна збірна стартувала під керівни­цтвом в.о. головного тренера Руслана Ротаня. «Синьо-жовті» провели у Групі С один матч, у якому на виїзді програли збірній Англії з рахунком 0:2. Наступ­ні поєдинки відбору на фіналь­ний турнір чемпіонату Європи в Німеччині збірна України зіграє у червні: у гостях проти збір­ної Північної Македонії і «вдо­ма» проти збірної Мальти. Спо­діваємося, у тих надзвичайно важливих і складних поєдинках («синьо-жовті» мусять здобути дві перемоги й взяти шість очок) нашу головну команду поведе у бій повноцінний головний тре­нер — Сергій Ребров.

А тим часом…

Заступник міністра молоді й спорту Матвій Бідний дав зрозу­міти, що футбольна збірна Укра­їни не зніметься з відбору на Євро-2024 через участь у квалі­фікації збірної білорусі.

(Раніше це міністерство за­боронило українським спортс­менам брати участь у турнірах разом із росіянами й білоруса­ми). «Якщо говорити про відбір на Євро-2024, то білорусь грає в окремій групі відбірного турні­ру, — зазначив Бідний. — Ми за­раз не розглядаємо питання за­борони участі збірної України у відборі на Євро-2024».

Схожі новини