Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шанси України проти Англії? Надія хіба що на «іноземців»

Бо на головного тренера у статусі «в.о.», який очолює ще дві команди, у матчі проти однієї з найкращих футбольних збірних світу сподіватися важко…

Зараз Руслан Ротань є головним тренером відразу трьох (!) команд. Тож фахівцеві залишається тільки посміхатися... Фото Twitter
Зараз Руслан Ротань є головним тренером відразу трьох (!) команд. Тож фахівцеві залишається тільки посміхатися... Фото Twitter

Футбольна збірна України стартує у відборі на Євро-2024: у неділю, 26 березня, підопічні Руслана Ротаня зіграють на лондонському стадіоні «Вемблі» проти збірної Англії (19.00). Для наших суперників це буде вже другий матч відбірного циклу, який «Три леви» розпочнуть виїзним поєдинком проти збірної Італії (23 березня). Нагадаємо, до нашої Групи С, яку цілком можна назвати «групою смерті», потрапили також збірні Північної Македонії і Мальти.

Поки Англія гратиме з Іта­лією, Україна 23 березня проведе спаринг із клубом «Брентфорд», що виступає в Ан­глійській прем'єр-лізі (АПЛ).

Напередодні вильоту «синьо-жовтих» до Англії зі складу збір­ної України вибули двоє гравців донецького «Шахтаря» — захис­ник Юхим Конопля й півзахис­ник Олександр Зубков, які отри­мали ушкодження у матчі Ліги Європи проти «Феєнорда». Що­правда, у поєдинку проти львів­ського «Руху» начебто травмова­ний Конопля на полі з’явився… Наставник «синьо-жовтих» Рус­лан Ротань, що працює у стату­сі в.о., довикликав у збірну за­хисників Дениса Мірошниченка («Олександрія», її також тренує Ротань, поряд із українською «мо­лодіжкою») і Дениса Попова («Ди­намо»), а також голкіпера «Олек­сандрії» Микиту Шевченка, який замінив у складі «синьо-жовтих» Дмитра Різника з «Шахтаря».

За Англію у матчі з українця­ми не зіграють форвард Мар­кус Решфорд («Манчестер Юнай­тед»), хавбек Мейсон Маунт («Челсі») і голкіпер Ніколас Поуп («Ньюкасл»), якого у складі «Трьох левів» замінив Фрейзер Форстер («Тотенгем»).

Нагадаю, саме збірна Англії зу­пинила збірну України на Євро-2020. У чвертьфіналі того загалом успішного для «синьо-жовтих» турніру англійці розгромили нас із рахунком 4:0. На Євро-2020 Ан­глія дійшла до фіналу, де по пе­нальті програла Італії. Класний футбол «Три леви» демонструва­ли й на Мундіалі-2022 у Катарі, де у чвертьфіналі за рівної гри посту­пилися французам (1:2).

Без сумніву, фаворитом не­дільного протистояння будуть хлопці Ґарета Саутґейта. Хоча би тому, що гості гратимуть фактич­но без тренера. У «полководниць­кий» талант Руслана Ротаня на та­кому рівні, за всієї поваги до цього фахівця, якось не віриться… Голо­вна ж наша надія — на футболістів, які виступають у європейських топ-чемпіонатах. Насамперед «іс­панця» Віктора Циганкова, «фран­цуза» Руслана Малиновського й двох «англійців», Віталія Миколен­ка й Олександра Зінченка. Якщо в них піде гра, їхня впевненість пе­редасться партнерам, і тоді, не виключено, натиск «Трьох левів» удасться стримати.

Зрештою, перемагати збір­ну Англії можна. Змогла ж це зро­бити на «Вемблі» збірна Угорщи­ни, яка у червні минулого року розгромила англійців у Лізі На­цій з рахунком 4:0 (!). Не думаю, що Україна зараз набагато слаб­ша від Угорщини. Але чи зможуть наші футболісти не перелякатися ще до гри?..

Національна збірна України з футболу

(склад, що готується до матчу відбору на Євро-2024 проти збірної Англії)

Воротарі: Андрій Лунін («Реал», Іспанія), Анатолій Тру­бін («Шахтар»), Микита Шевчен­ко («Олександрія»).

Захисники: Олександр Кара­ваєв, Денис Попов («Динамо»), Микола Матвієнко, («Шахтар»), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Ілля Забарний («Борн­мут», Англія), Едуард Соболь («Страсбург», Франція), Олек­сандр Сваток, Едуард Сарапій («Дніпро-1»), Денис Мірошни­ченко («Олександрія»).

Півзахисники: Тарас Степа­ненко, Георгій Судаков, Артем Бондаренко («Шахтар»), Сер­гій Сидорчук, Віталій Буяльський («Динамо»), Олександр Піха­льонок («Дніпро-1»), Андрій Яр­моленко («Аль-Айн», ОАЕ), Рус­лан Малиновський («Олімпік», Франція), Олександр Зінченко («Арсенал», Англія), Віктор Ци­ганков («Жирона», Іспанія), Ми­хайло Мудрик («Челсі»), Євген Коноплянка («Краковія», Поль­ща).

Нападники: Роман Яремчук («Брюґґе», Бельгія), Артем До­вбик («Дніпро-1»).

Схожі новини