Передплата 2024 «Добрий господар»

Членство рф у ФІФА можуть призупинити

Відсторонення усіх російських футбольних клубів і збірних від змагань під егідою ФІФА та УЄФА може стати не останньою санкцією цих міжнародних організацій щодо країни-агресора

За інформацією dynamo.kiev.ua, на Конгресі ФІФА, який відбудеться 31 бе­резня у Досі (Катар), росій­ське питання внесено до поряд­ку денного з формулюванням “Призупинення членства або виключення з асоціації”.

До призупинення членства російського футбольного сою­зу (рфс) у Міжнародній федера­ції футбольних асоціацій начеб­то схиляються президент ФІФА Джанні Інфантіно, а також Азій­ська й Африканська футболь­ні конфедерації. А за виклю­чення рфс із ФІФА нібито готові проголосувати УЄФА (Європа) і КОНМЕБОЛ (Південна Амери­ка). Більш імовірним рішенням Конгресу буде, очевидно, призупинення членства рфс у ФІФА (за це мають проголосувати не менше трьох чвертей делегатів Конгресу). Жодного представ­ника рфс на зібрання ФІФА у Ка­тарі не акредитовано.

Тим часом у рф триває дис­кусія щодо того, як “урятува­ти” тамтешній футбол від санк­цій УЄФА й ФІФА, повідомляє dynamo.kiev.ua. Видання наво­дить думку російського журна­ліста Нобеля Арустамяна.

Той вважає, що у разі, якщо рф відбудеться “легким” варі­антом (а це “дискваліфікація на два роки, з них один рф може оскаржити і домогтися умовно­го покарання”), то рфс “після закінчення покарання перейде з УЄФА до Азійської футболь­ної конфедерації”. Мовляв, грає ж розташований в Азії Ізраїль у Європі, то чому рф, розташова­на у Європі та Азії, не може гра­ти в Азії... “Зміна прописки тро­хи пом’якшить дискурс довкола російського футболу, – вважає Арустамян. – Європейські збірні й клуби навряд чи захочуть грати з росією найближчими роками, а в Азії такого тиску немає”…

Читайте також: Нова тенісна королева - 20-річна Іґа Швьонтек

Схожі новини