Передплата 2024 «Добрий господар»

Легенда українського футболу продовжує боротьбу за виживання в Серії А

Видатний український футболіст, а нині тренер Андрій Шевченко отримує перший досвід керування колективом у клубному футболі

Пропрацювавши більше п’яти років із збірною України і вивівши «Жовто-синіх» у чвертьфінал чемпіонату Європи минулим літом, Шевченко вирішив спробувати себе у ролі клубного тренера, і першим місцем, де українцю довірили відповідальну посаду, став італійський клуб «Дженоа». Саме з цією командою Шевченко поринув у непрості баталії сезону 2021/22, прийнявши колектив вже в середині сезону.

Куди прийшов працювати Шевченко?

Треба відзначити, що Шевченко прийшов у складний для «Грифонів» час — у клубу змінилося керівництво, а команда перебуває у дуже поганій формі і має велику кількість кадрових проблем. Усе це призвело до того, що «Дженоа» опинився у зоні вильоту італійської Серії А, і залишити підопічних серед еліти італійського футболу — головна задача нового тренера з України та його штабу.

Чи до снаги Шевченку виконати це завдання? На думку експертів відомої беттинг-компанії Леон, в зручному додатку якої (https://betonmobile.com.ua/ru/prilozhenie-bk-leon) завжди можна слідкувати за шансами учасників італійської футбольної першості, вірогідність того, що підопічні українця збережуть прописку в еліті на наступний сезон все ще дуже висока. Конвертувавши у відсотки коефіцієнт на те, що «Грифони» не вилетять до Серії Б, можна зробити висновок, що шанси на порятунок — більше 56% на даний момент.

І судячи з усього, аналітиків не лякають останні результати «Дженоа» в останніх турах вже за керівництва нового тренера. А вони, як повідомляє портал Betonmobile.UA, де традиційно оперативно подається актуальна інформація зі світу футболу та інших видів спорту, не є дуже втішними. Під орудою Шевченка «Грифони» встигли провести 4 матчі, програвши у 3-х з них при одній нічиїй. При цьому колектив з Генуї не зміг жодного разу відзначитися голом за цей період.

Наступний матч — без права на помилку

Втім, треба відзначити, що і суперники у «Дженоа» в цей час були дуже міцними. Починаючи з колишнього клубу Шевченка у його футбольній кар’єрі — «Мілану», який наразі очолює турнірну таблицю Серії А, і закінчуючи «Ювентусом», що багато років поспіль вигравав «скудетто», і лише в минулому сезоні віддав титул в руки іншої команди.

Враховуючи імена суперників, від Шевченка не вимагали багато перемог у попередніх турах, але в наступній грі ситуація вже буде іншою, адже опонентом у команди українця буде «Сампдорія», яка не лише є одним із конкурентів у боротьбі за виживання, але і, що головніше, — сусідом. То ж це протистояння є принциповим, і поразку в ньому фанати вже можуть і не вибачити.

Що думають фахівці про шанси «Грифонів» у цій баталії? Якщо звернути увагу на котирування матчу від компанії 1хБет, в якій завжди з’являються актуальні коефіцієнти на всі поєдинки італійського чемпіонату, то невеликим фаворитом зустрічі, запланованої на 10 грудня, вважаються опоненти команди Шевченка. Щоб переконатися у цьому, варто встановити 1хБет на телефон у вигляді зручного мобільного додатку, відшукати лінію на поєдинки Серії А та знайти коефіцієнти на матч «Дженоа» — «Сампдорія». І вони свідчать про те, що у команди Шевченка трохи більше 32% шансів на здобуття важливих трьох очок, а у її сусіда з того самого міста цей показник трошки вищий — близько 40% вірогідності перемоги.

Принциповий і «зручний» суперник

У останніх протистояннях двох команд з Генуї команда, яку наразі тренує Шевченко, почувала себе більш впевнено. З чотирьох поєдинків, зіграних «Сампдорією» і «Дженоа» в останні два сезони у Серії А та Кубку Італії, в активі «Грифонів» дві перемоги, а ще дві дуелі завершилися нічиїми.

Чи зуміє Шевченко продовжити цю серію вдалих поєдинків з сусідами по місту? Чекати на відповідь залишилося вже недовго.

Схожі новини