Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Коли побачив яскравий кубок, одразу відчув, що буде моїм»

26-річний львів’янин Павло Кордіяка здобув у США титул чемпіона-богатиря

У США фінішували Світові ігри богатирів, на яких 38 учасників із 24 країн змагалися за титул найсильнішого на планеті. Цьогоріч титул «стронгмена» в абсолютній ваговій категорії виборов 26-річний львів’янин Павло Кордіяка. Він родом зі села Купновичів, що у Самбірському районі Львівської області. Павло кваліфікувався у професійний дивізіон світового «стронгу» й завоював право брати участь у престижних міжнародних турнірах.

Силачі змагалися у США за титул найсиль­нішого у світі у дев’яти різних дивізіонах. Зокрема атлети піднімали важкі ко­лоди, переносили на плечах автомобілі, піднімали веле­тенські бетонні кулі… Павло Кордіяка одразу закріпив­ся у трійці найкращих, але певну інтригу створив форс-мажор в естафеті зі штанга­ми, де Павло припинив ви­ступ на вазі 360 кг… Утім, у наступній вправі легко пере­міг суперників і посів перше місце.

— Дуже хотів перемогти, налаштовував себе лише на це, — розповів «ВЗ» Павло Кордіяка. — Коли приїхав на змагання, мені одразу впав у вічі великий яскравий кубок, який виблискував на сто­лі організаторів. Саме тоді я усвідомив: мушу привез­ти цей кубок до Львова! На третій день змагань усі були виснажені, а у мене наче відкрилося друге дихання. Перемога у США передба­чає не лише грошову винаго­роду, а й вищу кваліфікацію. Відтепер зможу виступати на змаганнях, де обирають най­сильнішу людину планети.

— За яких обставин ви­рішили стати «стронгме­ном»?

— За освітою я реабіліто­лог, працюю фізичним тера­певтом. Мені подобається те, що роблю. Це моя робо­та, мій спорт, моє ключове хобі, моє захоплення. Трену­вання зі «стронгу» почав 2014 року. Був учасником чемпіо­нату України: 2017-го посів п’яте місце у ваговій катего­рії понад 110 кг.

Читайте також: Нарешті вигризли «золото»!

Схожі новини