Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Є перша перемога збірної України на Євро-2020!

У другому турі групового турніру «синьо-жовті» здолали збірну Північної Македонії – 2:1

Збірна України здобула свою першу перемогу на футбольному Євро-2020! У четвер, 17 червня, «синьо-жовті» у другому турі групового етапу обіграли збірну Північної Македонії — 2:1.

На початку першого тайму українці захо­пили ініціативу й по­чали загрожувати воротам північних македонців. На 8-й хвилині голкіпер супер­ників урятував свої ворота після удару Руслана Мали­новського. На 11-й хвилині Роман Яремчук вивалився на ворота Північної Маке­донії. Міг бити сам, але від­дав наліво, на Андрія Ярмо­ленка, і захисник цей пас заблокував. На 20-й хвили­ні — небезпечний простріл Олександра Караваєва з правого флангу, але ніхто з наших не відгукнувся.

Згодом бив по воротах з штрафного Ярмоленко — за­хисник заблокував. Небез­печно прострілював зліва Малиновський — знову за­вадив оборонець… І ось на­решті перший гол! На 29-й хвилині Малиновський по­дав кутовий з лівого флан­гу, Караваєв п’ятою перевів м’яча далі направо, і Ярмо­ленко скерував «круглого» у ворота — 1:0.

Через 5 хвилин наші за­били знову. Після передачі Ярмоленка Яремчук вийшов сам на сам із воротарем пів­нічних македонців Димитрі­євскі й забив обвідним уда­ром у ближній кут — 2:0!

На початку другого тай­му реальний гольовий мо­мент мали суперники: укра­їнський голкіпер Георгій Бущан потягнув удар Адемі. На 51-й хвилині класно про­бив зі штрафного Малинов­ський, але воротар північних македонців м’яч відбив.

На 55-й хвилині арген­тинський арбітр призначив пенальті у наші ворота піс­ля контакту Караваєва з ве­тераном збірної Північної Македонії Пандєвим. Алі­оскі пробив, Бущан відбив, але на добиванні Аліоскі був першим. Рахунок став 2:1.

Північні македонці по­неслися вперед. Українці у цей період матчу «загуби­лися», діяли невпевнено, сумбурно… Наставник «си­ньо-жовтих» Андрій Шев­ченко провів дві заміни. За­мість Ярмоленка вийшов Віктор Циганков, замість Яремчука — Артем Бесе­дін. І саме Циганков міг «за­крити» гру: Малиновський віддав йому пас у штраф­ному, але Циганков схи­бив… І тут — пенальті у во­рота Північної Македонії! Її гравець зіграв рукою у сво­єму штрафному. Але удар Малиновського парирував голкіпер… Кінцівка матчу була нервовою, македон­ці мали кілька нагод, аби зрівняти рахунок. Але наші хлопці вистояли. Збірна України здобула свою пер­шу на Євро-2020 перемогу! Сподіваємося, не останню.

Схожі новини