Передплата 2024 ВЗ

Костюк і Світоліна – в 1/16 фіналу «Ролан Гаррос»

До третього кола одиночного розряду престижного тенісного турніру “Ролан Гаррос” у Парижі (Франція) пробилися дві українки

У четвер, 3 червня, Еліна Світоліна у матчі другого кола перемогла американку Енн Лі, а Марта Костюк — китаянку Чжен Сансай.

Обидві українки вийшли на кор­ти одночасно. Першою зі сво­єю суперницею впоралася більш досвідчена Еліна Світоліна. 26-річна одеситка у першому сеті не віддала своїй опонентці жодного гейму — 6:0. Щоправда, на початку другого сету українка трохи втратила концентрацію, і американка повела з рахунком 3:0. Утім, Світоліна вчасно повернулася у гру: спочатку зрівняла рахунок (4:4), а потім упевнено довела поєдинок до перемоги (6:4 у другому сеті).

У першому колі ґрунтового турні­ру «Великого шолому» найкраща укра­їнська тенісистка перемогла молоду француженку Осеан Бабель — 6:2, 7:5. Суперницею Еліни Світоліної україн­ки в 1/16 фіналу паризького «майджо­ра» буде переможниця пари Єкатєріна Алєксандрова (РФ) — Барбора Крейчі­кова (Чехія).

У двох сетах упоралася зі своєю су­перницею у другому колі «Ролан Гар­рос» і Марта Костюк — 6:3, 6:4. Утім, ки­таянка Чжен Сансай чинила українці запеклий опір… До третього кола тур­нірів «Великого шолому» 18-річна ки­янка пробилася лише втретє у кар’єрі. Можливо, на цьогорічному «Ролан Гар­рос» Марта піде далі? Нагадаємо, у першому колі турніру в Парижі Костюк не залишила шансів титулованій іспан­ці, 13-й ракетці світу Гарбіньє Мугуру­сі — 6:1,6:4. У третьому колі Марта гра­тиме з переможницею пари Варвара Грачова (РФ) — Каміла Джорджі (Іта­лія). Обидві ці тенісистки молодій укра­їнці цілком по зубах.

На жаль, іще три українські тені­систки, які стартували в основній «сіт­ці» «Ролан Гаррос», уже зачохлили ра­кетки. Ангеліна Калініна, яка в першому колі перемогла титуловану німкеню Ан­желік Кербер, в 1/32 фіналу поступила­ся американці Деніел Колінз.

А Катаріна Завацька й Катерина Козлова програли вже на старті турні­ру — відповідно, Марії Саккарі (Греція) і Айлі Томляновіч (Австралія).

Схожі новини