Передплата 2024 ВЗ

Збірна України – без фартового Львова

Завадив клятий коронавірус... Із Фінляндією і Казахстаном «синьо-жовті» зіграють у Києві

У двох перших домашніх матчах відбору на Мундіаль-2022 у Катарі футбольна збірна України не матиме підтримки фартової «Арени Львів» (у місті Лева «синьо-жовті» виграли усі свої офіційні матчі). Через критичну епідеміологічну ситуацію на Львівщині поєдинки «синьо-жовтих» проти збірних Фінляндії (28 березня) і Казахстану (31 березня) відбудуться не на «Арені Львів», як раніше планувалося, а на НСК «Олімпійський» у Києві.

Про перенесення матчів підопіч­них Андрія Шевченка з «Арени Львів» на «Олімпійський» повідомив офіцій­ний сайт Української асоціації футбо­лу (УАФ). Рішення прийнято з ураху­ванням «інформації про погіршення епідемічної обстановки і ймовірне при­йняття уповноваженими державними органами влади рішення про введення „червоної зони“ карантину у Львові». Як повідомила УАФ, переносячи поєдин­ки збірної України до Києва, було вра­ховано також «пропозицію тренерсько­го штабу національної збірної команди України про альтернативне місце про­ведення матчів відбірного етапу чемпі­онату світу-2022».

«З огляду на епідеміологічну ситуа­цію на заході України, зокрема у Львів­ській області, не виключаємо, що її внесуть до „червоної зони“, — проко­ментував генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький. — А це ускладнить прибуття суперників до Львова. Та ж збірна Фінляндії висловлювала своє занепокоєння тим, що їм доведеться їхати до міста, яке перебуває у „черво­ній зоні“. Тому було прийнято „соломо­нове рішення“ про перенесення мат­чів до Києва. На сьогодні це найкращий варіант. Київ зараз у досить безпечній зоні, і маємо дозвіл МОЗ України й рі­шення УЄФА, аби заповнити стадіон на 30%. Сподіваємося, ситуація не стане гіршою».

Нагадаємо, свій перший матч від­бору на Мундіаль-2020 збірна Украї­ни зіграє на виїзді — 24 березня проти збірної Франції. Крім збірних Франції, України, Фінляндії і Казахстану, до на­шої відбірної групи D потрапила також збірна Боснії і Герцеговини.

Схожі новини