Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Зоря» донецької надії

А «Динамо» сподівається на «Десну», яка може «зачарувати» «Шахтар»

Відразу два суперматчі подарує нам 18-й тур футбольної Прем’єр-ліги. У неділю, 14 березня, луганська «Зоря» приймає у Запоріжжі київське «Динамо», а донецький «Шахтар» зіграє у Києві з чернігівською «Десною» (початок цих поєдинків — 17.00). Підсумки цих принципових протистоянь можуть мати вирішальний вплив на розподіл нагород чемпіонату УПЛ.

Підопічні Луїша Каштру вже не мають права на помилку: будь-яка втрата очок може стати для «Шахтаря» у плані боротьби за «золо­то» фатальною. У таборі «гірників» це добре розуміють. Не випадково у по­передньому турі арбітр матчу «Олім­пік» — «Шахтар» був змушений за­стосувати усю свою фантазію, аби скасувати чистий гол «олімпійців»… Утім, той скандальний матч може ви­лізти вихованцям Каштру боком. До дій арбітра поєдинку «Шахтар» — «Дес­на» буде прикуто особливу увагу, тому здобути чергову «суддівську» перемо­гу «помаранчево-чорним» буде непро­сто. Хіба що вдатися до повного сва­вілля…

Подейкують, якщо «Шахтар» у мат­чах проти італійської «Роми» (Ліга Єв­ропи) й «Десни» зіграє невдало, то португальського фахівця можуть з до­нецького клубу «поперти». Чи має Каш­тру шанс залишитися у кріслі? Зроби­ти це буде непросто. Переліт до Рима, важка гра з «вовками», переліт назад, і через два дні на третій — поєдинок із надмотивованою «Десною», яка веде боротьбу за «бронзу». Підопічні Олек­сандра Рябоконя зараз на ходу, а ви­хованці Каштру, навпаки, у глибокій «ямі»… Як на мене, такий «Шахтар» чернігівці можуть навіть обіграти, не те що звести матч унічию.

Видовищним обіцяє бути й проти­стояння «Зоря» — «Динамо». Коман­да Віктора Скрипника, що має гру в запасі, може навіть втрутитися у бо­ротьбу за «золото» (адже у «Динамо» й «Шахтаря» попереду очне протисто­яння, у якому котрась з цих команд обов’язково втратить очки, а то й обидві). Однак для цього луганці му­сять «Динамо» перемогти, одне очко «Зорю» не влаштує. Не гратиме на ні­чию і «Динамо», яке «підганяє» пере­слідувач «Шахтар»… «Зоря» зараз у прекрасній формі, а «Динамо» приї­де до Запоріжжя після надскладного матчу в Лізі Європи проти іспансько­го «Вільярреала». За таких умов кращі шанси на здобуття трьох очок мають підопічні Скрипника.

Заплановане у 18-му турі львівське дербі, поєдинок «Львів» — «Рух», пере­несено: стадіон «Арена Львів» готуєть­ся прийняти матчі відбору до Мундіа­лю-2022 у Катарі, у яких збірна України прийматиме збірні Фінляндії (28 бе­резня) і Казахстану (31 березня).

Решта матчів 18-го туру:

  • 13 бе­резня — «Минай» — «Інгулець» (14.00), «Ворскла» — «Дніпро-1» (17.00),
  • 14 березня — «Маріуполь» — «Ко­лос» (14.00), «Олександрія» — «Олімпік» (19.30).

Результати матчів 17-го туру:

  • «Маріуполь» — «Ворскла» 0:1
  • «Олімпік» — «Шахтар» 0:1
  • «Динамо» — «Минай» 3:0
  • «Зоря» — «ЛЬВІВ» 4:0
  • «Інгулець» — «Колос» 0:0
  • «РУХ» — «Десна» 0:4
  • «Дніпро-1» — «Олександрія» 0:0

Схожі новини