Передплата 2024 ВЗ

Еліна Світоліна – у третьому колі Australian Open

У другому колі першого цьогоріч турніру “Великого Шолому”, Australian Open у Мельбурні, найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла американку Корі Гауф – 6:4, 6:3

Суперницю Еліни у дру­гому колі називають те­нісним вундеркіндом. У березні темношкірій Корі Гауф (або Коко, як вона себе на­зиває) виповниться тільки 17 років. Свого часу їй розда­вали багато авансів, навіть на­зивали «наступницею сестер Вільямс»… Утім, у рейтингу WTA Гауф лише на 48-му місці, і Сві­толіна, яка зараз є п’ятою ра­кеткою світу, впевнено про­демонструвала, «хто у хаті господарка».

Перед матчем експерти звертали увагу на дуже силь­ну першу подачу Гауф. Мовляв, якщо ця подача піде, Світолі­ній буде непереливки… Пода­вала Корі непогано, але й Еліна у цьому компоненті їй не посту­пилася. Гауф не взяла жодно­го гейму на подачі Світоліної! До того ж Еліна не відсиджува­лася у захисті, а часто атакува­ла, йшла до сітки, де виглядала впевнено (виграла 9 із 14 «сіт­кових» розіграшів).

«Якщо описати цей матч одним словом, то це слово — енергія, — розповіла Еліна Сві­толіна. — Енергія від глядачів. Грати матч, коли на стадіоні так багато вболівальників, завжди приємно. Це приголомшливі емоції».

Нагадаємо, у першому колі Australian Open Еліна Світоліна перемогла чешку Марію Боуз­кову — 6:3, 7:6.

Суперницею одеситки у тре­тьому раунді буде Юлія Путін­цева з Казахстану (номер 28 у рейтингу WTA). Незручною для Світоліної її не назвеш, останні п’ять очних поєдинків Еліна ви­грала. Тож віримо в успіх.

А тим часом уже покинула турнір його чинна чемпіонка, американка Софія Кенін. У дру­гому колі вона програла вете­ранці з Естонії, 35-річній Каї Ка­непі — 3:6, 2:6.

Схожі новини