Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Рух» у Туреччині: дві перемоги, одна поразка

Львівський футбольний «Рух» під час тренувального збору в Туреччині провів три контрольні матчі

У двох здобув перемоги. Спочатку підопічні Івана Федика з рахунком 3:1 здолали казахстанський «Кизилжар», а згодом сербський «Раднік» — 3:2. А у четвер, 28 січня, команда Федика провела спаринг проти сильнішого суперника, сербського «Партизана» (Белград). «Рух» поступився з рахунком 0:1.

У поєдинку проти «Кизилжара» з Петропавловська голи у ворота ка­захстанського клубу забивали Олег Притула, серб Мілош Стаменковіч і Рос­тислав Русин. А у матчі проти представ­ника вищого сербського дивізіону «Рад­ніка» (Сурдуліца) за «Рух» відзначилися Данило Кондраков (з пенальті), слове­нець Ерік Гліга й Валерій Федорчук.

Проводить турецькі збори й інший клуб УПЛ із міста Лева — «Львів». У команді Ві­талія Шумського з’явилися чергові до­свідчені новачки. 31-річний півзахисник Олексій Довгий нинішній сезон починав у складі «Олександрії». В УПЛ у складі 5 клубів Довгий провів вже 133 матчі, за­бивши 10 голів. До «Львова» перебрав­ся й 30-річний воротар Олександр Ілью­щенков, який нинішній чемпіонат починав у заявці «Руху», але жодного матчу у скла­ді «жовто-чорних» не провів. Раніше в УПЛ Ільющенков виступав за «Карпати» й «Ме­таліст» — 24 матчі (пропустив 49). Учо­ра футболісти «Львова» мали провести перший контрольний матч на турецьких зборах — з північномакедонським клубом «Академія Пандєва» (Струмиця).

Новачком луганської «Зорі» став 18-річний півзахисник львівських «Кар­пат» Максим Хлань. Вихованець ЛУФК (тренер — Олег Родін), який залучався до юнацької збірної України, у минулому се­зоні виступав за команду юніорів «Кар­пат», а також провів один матч за основну команду «левів». До «Зорі» може пере­йти ще один колишній гравець «Карпат», захисник збірної Люксембургу Тім Галл, який 25 січня отримав статус вільного агента у краківській «Віслі».

Президент бразильського клубу «Флу­міненсе» Маріо Бітенкурт підтвердив, що відмовився від першої пропозиції доне­цького «Шахтаря» з приводу трансферу 17-річного форварда Кайку, на якого пре­тендує і англійський «Манчестер Сіті».

Лави ковалівського «Колоса» поповнив білоруський захисник Микола Золотов, який виступав за російський «Урал». Чер­говим новачком ужгородського «Миная» став захисник Данило Карась, який рані­ше в УПЛ виступав за київський «Арсенал» (8 матчів), а в першій частині нинішнього сезону — у Першій лізі за «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні). А «Дніпро-1», який за­микає турнірну таблицю в УПЛ, поповнив бразильський півзахисник Вагнер, який минулого року виступав за «Динамо» з грузинського Батумі.

А тим часом…

УПЛ затвердила дати 14-го туру, яким відновиться чемпіонат сезону 2020/2021. «Львів» 13 лютого у гостях зіграє проти «Миная», а «Рух» 14 люто­го прийматиме полтавську «Ворсклу».

Юрій Мельник для газети «ВЗ»

Схожі новини