Передплата 2024 ВЗ

«Рух» вирушив на збори до Туреччини

А «Львів» полетить туди 24 січня

У середу, 20 січня, делегація львівського футбольного «Руху» вирушила на тренувальний збір до Туреччини, який триватиме до 6 лютого. Заплановано 5 контрольних матчів «чорно-жовтих», перший з яких відбудеться 24 січня — проти казахстанського «Кизилжара».

Головний тренер «РУХУ» Іван Фе­дик на турецький етап підготовки до другої частини чемпіонату УПЛ сезо­ну 2020/2021 взяв 24 футболістів. Серед «рухівців» маємо п’ятьох новачків. Про відомого ісландського захисника Раг­нара Сігурдссона наша газета вже пові­домляла. Кольори «Руху» захищатимуть також 29-річний півзахисник Роман Ка­расюк, який свого часу у складі «Волині», кам’янської «Сталі» та «Вереса» зіграв в УПЛ 92 матчі (4 голи). Останнім клубом Карасюка була угорська «Кішварда».

Напад «Руху» має підсилити 24-річ­ний Андрій Борячук, який виступатиме на правах оренди у «Шахтаря». В УПЛ Борячук у складі «Шахтаря» й «Маріупо­ля» провів 54 матчі (16 голів), а минулого року виступав за турецький «Різеспор» і угорський «Мейзокйовешт». Повернули­ся до «Руху» з оренди в «Карпатах» (Галич, Івано-Франківська область) 20-річний півзахисник Ростислав Лях і 19-річний захисник Олексій Сич. Обидва раніше в УПЛ виступали за львівські «Карпати», зі­грали відповідно 11 і 2 матчі.

Не полетів до Туреччини захисник «Руху» Вадим Парамонов, який поки­нув клуб за згодою сторін. Також пішов із «Руху» півзахисник Іван Брікнер, який пе­ребрався до «Львова».

Новачками команди Віталія Шумсько­го стали 24-річний захисник Іван Лобай, який свого часу провів за «Карпати» 53 матчі в УПЛ (1 гол). За згодою сторін по­кинули «Львів» естонець Мікель Айнсалу, хорват Макс Челіч і Єгор Клименчук.

Цими днями гравці «Львова» трену­ються на Закарпатті, у Мукачеві, а 24 січ­ня «містяни» вирушать на збір до Туреч­чини. Підопічні Шумського проведуть там 4 контрольні матчі — з північномаке­донськими клубами «Академія Пандєва» (Струмиця) й «Шкупі», а також із рівнен­ським «Вересом» та латвійською «Валмі­єрою». Турецький збір «Львова» тривати­ме до 6 лютого.

До сфери інтересів донецького «Шах­таря» начебто входять воротар «Вор­скли» Дмитро Різник, а також молоді таланти академії бразильського «Флумі­ненсе» — 17-річні нападник Кайкі й півза­хисник Метінью.

Новачком ужгородського «Миная» став півзахисник Олександр Петрусенко, який виступав у Першій лізі за «Гірник-Спорт», а раніше грав за молодіжний склад київського «Динамо».

До тренерського штабу донецького «Олімпіка» може увійти 37-річний івуарі­єць Яя Туре, останнім клубом якого був китайський «Циндао Хайно». Свого часу Туре виступав в Україні за донецький «Металург», провівши в УПЛ 33 матчі (3 голи). Теоретично, Яя ще може бути гра­ючим тренером «олімпійців».

Юрій Мельник для «ВЗ»

Схожі новини