Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перед футбольним Євро – три контрольні матчі

Підопічні Андрія Шевченка зіграють з Бахрейном, Північною Ірландією і Кіпром

Як повідомив президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко, напередодні фінального турніру чемпіонату Європи наша національна збірна зіграє три контрольні поєдинки. Усі — в Україні.

Суперниками підопічних Андрія Шевченка будуть збірні Бахрейну (23 трав­ня), Північної Ірландії (3 червня) і Кіпру (7 червня).

«Після підписання остаточ­них угод ми з тренерським шта­бом визначимося, у яких містах України будуть проведені ці по­єдинки, — розповів президент УАФ. — Після того, як ми вибра­ли Львів для двох перших до­машніх матчів кваліфікації чем­піонату світу 2022 року, багато вболівальників дуже просили, щоб і в їхніх містах пройшли матчі національної збірної — пе­ред Євро. Хочемо, щоб ці матчі пройшли з глядачами, і у Львові теж хочемо зіграти з глядачами. Це все залежатиме від ситуації з пандемією… Дуже важливо, щоб наші вболівальники під­тримали збірну й передали свої емоції перед її від’їздом на чем­піонат Європи».

Євро-2020, що мав відбути­ся у 12 містах континенту влітку минулого року, через пандемію коронавірусу був перенесений на 2021 рік. Матчі у Групі С: 13 червня — Нідерланди — УКРАЇНА (Амстердам), 17 червня — УКРА­ЇНА — Північна Македонія (Буха­рест), 21 червня — УКРАЇНА — Ав­стрія (Бухарест).

А у відбірному циклі до Мун­діалю-2022 у Катарі суперника­ми «синьо-жовтих» у Групі D бу­дуть чотири збірні — Франції, Фінляндії, Боснії і Герцеговини та Казахстану. 24 березня цьо­го року підопічні Шевченка зі­грають на виїзді з французами, а потім проведуть два матчі на «Арені Львів»: 28 березня зігра­ємо з фінами, 31-го — з казах­станцями.

А тим часом…

Експерт Всесвітньої ор­ганізації охорони здоров’я (ВООЗ) Сантьяго Мас-Кома заявив про можливість по­вторного перенесення фут­больного Євро-2020. «Я залучений до організації масштабних заходів, за­планованих на липень-сер­пень 2021 року, — розповів експерт. — У всіх випадках ми дійшли висновку, що ключове слово — невпевне­ність і що розвиток панде­мії не дає підстав для опти­мізму. У всіх випадках ми думаємо про план Б, тоб­то про нову відстрочку зма­гань». А Євро-2020 стартує вже у червні…

Схожі новини