Передплата 2024 ВЗ

П’яти пальців не має, але на Australian Open зіграє!

До основної «сітки» британка пробилася крізь сито кваліфікації

20-річна британська тенісистка Франческа Джонс (номер 241 у рейтингу WTA) пробилася в основу Australian Open у Мельбурні. В основній «сітці» турніру «Великого Шолому» (австралійський «мейджор» стартує цього року в лютому) Франческа зіграє уперше.

Унікальність цього досягнення у тому, інформує sport.ua, що Франческа Джонс є неповносправною. Через рід­кісне генетичне захворювання британка на­родилася без п’яти пальців. На обох руках і лівій нозі тенісистка має по чотири пальці, а на правій нозі — лише три.

Попри це, Франческа Джонс досягла у те­нісі неабияких успіхів. Раніше британка двічі грала у кваліфікації Вімблдонського турніру (організатори британського «шолому» дава­ли Франчесці «вайлд-кард», тобто спеціаль­не запрошення), однак пробитися до «осно­вної» сітки Джонс не вдавалося. І от нарешті мрія відважної британської спортсменки здійснилася! У кваліфікації до Australian Open, яка цьогоріч відбулася у Дубаї (ОАЕ), Франческа Джонс перемогла усіх трьох су­перниць — Лу Цзяцзін із Китаю, Моніку Ніку­леску з Румунії і Яну Фетт із Хорватії.

Схожі новини