Передплата 2024 «Добра кухня»

Зрілий виступ юної Марти

18-річна українська тенісистка Костюк уперше зіграла у півфіналі турніру категорії WTA 500

Хоча у півфіналі цих змагань Марта Костюк поступилася, за виступ у Абу-Дабі (ОАЕ) нашу юну зірочку треба похвалити.

До українського півфіналу на перших жіночих тенісних змаганнях нового сезону не вистачило зовсім трішки. Якби Еліна Світоліна у чвертьфі­налі на тайбрейку третього сету дотисну­ла росіянку Кудерметову, то в ½ фіналу зустрілася би з іншою українкою, Мар­тою Костюк. Але Світоліна Кудерметовій програла… Не змогла перемогти 23-річ­ну Вероніку й Марта. Хоча шанси у півфі­налі мала: у першому сеті у Костюк був сетбол. Утім, більший досвід росіянки дався взнаки.

Попри поразку у півфіналі, за виступ в Абу-Дабі Костюк мусимо похвалити. Мар­та, яка до старту турніру була у рейтингу WTA 99-ю, обіграла на цьому турнірі кількох суперниць, які стояли вище, і вперше під­нялася на 78-ме місце. «Хочу завершити рік у топ-50 світового рейтингу, — розпові­ла Костюк. — Ця мета не чинитиме на мене такого тиску, як більш високі цілі. Хочу під­німатися поступово, не хочу поспішати і сильно тиснути на себе, як три роки тому, коли я грала у третьому раунді Australian Open. Тоді не змогла з цим упоратися… Га­даю, зайти у топ-50 реально, і вірю, що до кінця року досягну цієї мети».

Немає за що сварити й першу ракетку України Еліну Світоліну (номер 5 у рей­тингу WTA). Еліна зіграла кілька хороших матчів, продемонструвала класні бійців­ські якості. Зрештою, для Світоліної тур­нір в Абу-Дабі був такою собі розминкою перед значно важливішими змаганнями, Australian Open у Мельбурні.

Світоліна й Костюк зіграють на пер­шому «шоломі» 2021 року, який стартує у лютому, в основній «сітці».

На жаль, не виступить на Australian Open друга ракетка України Даяна Ястремська (номер 29 у рейтингу WTA). Її участь у зма­ганнях призупинено — через підозру щодо вживання заборонених препаратів.

Мала шанс потрапити до основної «сітки» Australian Open і наша Леся Цу­ренко, яка вийшла до фіналу кваліфікації, що цього року проходить у Дубаї. Але у фіналі Леся програла. Зате у фіналі ква­ліфікації австралійського «мейджора» переміг український тенісний ветеран Сергій Стаховський. А ось українки Ан­геліна Калініна, Катаріна Завацька й Да­рія Снігур кваліфікацію Australian Open не пройшли.

Схожі новини