Передплата 2024 «Добрий господар»

Світоліна розпочинає з американкою

Чи допоможе Еліні в Абу-Дабі психотерапевт?

У середу, 6 січня, українські тенісистки Еліна Світоліна й Марта Костюк розпочнуть свої виступи в основній «сітці» перших змагань нового сезону — турніру категорії WTA 500 в Абу-Дабі (ОАЕ).

Найкраща українська тені­систка Еліна Світоліна (номер 5 у рейтингу WTA), «сіяна» на турні­рі в Абу-Дабі другою, у стартовому мат­чі зіграє з американкою Джессікою Пе­гулою. А Марта Костюк (потрапила до основної «сітки» після того, як із турні­ру в Абу-Дабі знялася швейцарка Бен­чіч) відкриє сезон поєдинком із однією з переможниць кваліфікації. Вона стар­тувала 5 січня, за участі трьох українок — Катерини Бондаренко, Валерії Стра­хової і Надії Кіченок.

Після турніру WTA 500 в Абу- Дабі (5−13 січня) Світоліна планує виступити на двох змаганнях у Мельбурні — турнірі ка­тегорії WTA 500 і першому «шоломі» 2021 року, Australian Open.

«Підготовка до нового сезону прохо­дила досить добре, було більше часу, щоб відпочити й відновитися, — розпо­віла Еліна Світоліна виданню „Великий теніс України“. — Ми провели невеликий тренувальний збір на відкритих кортах в Іспанії, на острові Тенерифе, це була можливість потренуватися на відкритому повітрі. Ендрю Бетлз залишається моїм головним тренером. Тренер із фізичної підготовки — Марк Дізрен, він швейца­рець. Знайома з ним вже понад 8 міся­ців. Ще я додала до своєї команди пси­хотерапевта, який працює зі мною як при особистих зустрічах, так і телефоном. Є багато моментів, які треба пропрацюва­ти. Наприклад, коли щось тебе відволі­кає і важко сконцентруватися у ситуації, коли немає уболівальників».

До Australian Open готується також друга ракетка України Даяна Ястремська (номер 29 у рейтингу WTA), яка вже огов­талася після перенесеної коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, за новою кваліфікацією Жіночої тенісної асоціації, турнір WTA 250 — це колишній International, WTA 500 — колишній Premier, а WTA 1000 — колиш­ні Premier Mandatory і Premier 5. При цьо­му розподіл рейтингових очок залишив­ся без змін. Наприклад, за перемогу на турнірах WTA 1000 тенісистки й нада­лі отримуватимуть до свого рейтингу по 900 очок.

Схожі новини