Передплата 2024 ВЗ

Australian Open розпочнеться в... Еміратах

У Дубаї відбудеться кваліфікація цього «шолому». А основну «сітку» тенісисти гратимуть у Мельбурні

Новий сезон у турі WTA (Жіночої тенісної асоціації) стартує в Еміратах. 5−13 січня в Абу-Дабі відбудеться турнір категорії WTA 500, а 9−13 січня у Дубаї тенісистки змагатимуться у кваліфікації… Australian Open. То, може, поєдинки основної «сітки» цього турніру Великого шолому також гратимуть у ОАЕ? Ні, перший «мейджор» 2021 року відбудеться за старою пропискою — у Мельбурні.

Ці фото, розміщені в Інстаграмі, Світоліна підписала так: “Поїздка на Тенерифе. Очікування - реальність”. Відсутність почуття гумору Еліні не закинеш... Фото Instagram
Ці фото, розміщені в Інстаграмі, Світоліна підписала так: “Поїздка на Тенерифе. Очікування - реальність”. Відсутність почуття гумору Еліні не закинеш... Фото Instagram

«Чимало топ-тенісистів готу­ються у міжсезоння саме у Ду­баї, — пояснили організатори Australian Open. — І ці гравці приєднають­ся до „кваліфаєрів“, які пройдуть квалі­фікацію, аби спеціальними чартерними рейсами полетіти у Мельбурн» (ці чарте­ри оплатить Tennis Australia). Як повідомив директор Australian Open Крейґ Тайлі, пер­ший «шолом» 2021 року, який спочатку планували розпочати 18 січня, стартувати­ме пізніше — 8 лютого. Прибути на Зеле­ний континент учасникам Australian Open доведеться на кілька тижнів раніше. «Грав­ці пройдуть суворий двотижневий каран­тин, починаючи з 15 січня, — розповів Тай­лі. — Зате після карантину влада штату Вікторія погодилася на особливі умови для учасників: гравці зможуть жити де завгод­но, ходити куди завгодно, грати підготовчі матчі, а потім виступати на Australian Open перед заповненими трибунами».

Крім кваліфікації і основного турніру Australian Open, на старті сезону (у люто­му) в Мельбурні відбудуться ще три тур­ніри Жіночої тенісної асоціації, два з них категорії WTA 500 і один — категорії WTA 250. (За новою кваліфікацією WTA, WTA 250 — це колишній International, WTA 500 — колишній Premier, а WTA 1000 — колиш­ні Premier Mandatory і Premier 5. Розподіл рейтингових очок залишився без змін. Наприклад, за перемогу на турнірах WTA 1000 тенісистки й надалі отримувати­муть у рейтинг по 900 очок).

Саме з Еміратів, де готується до се­зону, полетить до Австралії друга ракет­ка України Даяна Ястремська (номер 29 у рейтингу WTA). На Зеленому континен­ті Ястремська планує зіграти на одному з турнірів WTA 500 і на Australian Open, а якщо після першого тижня «мейджора» Даяна вилетить, то зіграє у Мельбурні й на турнірі WTA 250. Нагадаємо, нещодав­но Ястремська перехворіла на ковід і, за її словами, усе ще відчуває «велику слаб­кість»…

А найкраща українська тенісистка Елі­на Світоліна (номер 5 у рейтингу WTA), що готується до сезону на Канарських островах (Іспанія), планує стартувати у новому році на турнірі WTA 500 в Абу- Дабі (5−13 січня). Потім у планах Світолі­ної, інформує sport.ua, турнір такої ж ка­тегорії у Мельбурні й Australian Open.

Австралійський «шолом» Еліна не пропускала сім сезонів поспіль. Найкращий результат Світоліної на Australian Open — чвертьфінали 2018 і 2019 років.

Схожі новини