Передплата 2024 ВЗ

Доля «Шахтаря» вирішиться в останньому турі

Якщо «Реал» не переможе «Боруссію», то для виходу в плей-оф Ліги чемпіонів «гірникам» у матчі з «Інтером» вистачить нічиєї

Перед початком групового турніру футбольної Ліги чемпіонів ніхто, мабуть, не міг передбачити, що у групі В, де грає донецький «Шахтар», усе вирішуватиметься в останньому, 6-му турі… Але буде саме так. І для виходу до 1/8 фіналу «гірникам», які поїдуть у гості до міланського «Інтера», може вистачити навіть нічиєї.

Нічия виведе «Шахтар» до плей-оф Ліги чемпіонів у тому випадку, якщо «Реал» не переможе у Мадриді «Борус­сію» з Мьонхенгладбаха. Якщо «Шахтар» і «Реал» зіграють свої матчі внічию, перевага буде у до­неччан — за результатами поє­динків між ними (двічі перемо­гли «помаранчево-чорні», 3:2 на виїзді й 2:0 удома). Перемога у Мілані гарантує «Шахтарю» пу­тівку до 1/8 фіналу ЛЧ (незалеж­но від результату матчу в Мадри­ді), причому, якщо «Боруссія» М не виграє у «Реала», то «гірники» займуть у групі В перше місце. А ось програш «Інтеру» означати­ме, що «Шахтар» у плей-оф Ліги чемпіонів не зіграє: донецький клуб обійдуть і «Боруссія» М, яка вже має на очко більше, і «Інтер».

Аби гарантувати собі у групі В третє місце (дає право зіграти на­весні в 1/16 Ліги Європи), «Шах­тарю» вистачить у Мілані нічиєї. Навіть є варіант потрапляння до ЛЄ у разі поразки від «Інтера» — якщо у Мадриді «Реал» програє «Боруссії» М.

Загалом, «Шахтар» у цій Лізі чемпіонів не перестає дивува­ти. Спочатку переміг «Реал» і зі­грав унічию з «Інтером», по­тім двічі розгромно програв «Боруссії» М (0:6 і 0:4), а згодом знову сенсаційно обіграв «Реал». Не забуваймо, за кілька днів до матчу з «вершковими» «Шахтар» ледве впорався у чемпіонаті УПЛ зі скромним «Дніпром-1»… Яким буде «Шахтар» у міланському по­єдинку з «Інтером»? Передбачити це неможливо… Потішило, що в останньому поєдинку з «Реалом» не губилися українські збірники «гірників» — воротар Трубін, за­хисники Бондар і Матвієнко, пів­захисники Степаненко, Марлос і Коваленко.

Схожі новини