Передплата 2024 «Добра кухня»

Ястремська й Світоліна – в 1/8 фіналу турніру в Римі

Дві найкращі українські тені­систки, Еліна Світоліна й Даяна Ястремська, вийшли до 1/8 фіналу престижного ґрунтового турніру Internazionali BNL d’Italia у Римі (ка­тегорія Premier 5, призовий фонд – понад два мільйони доларів)

Першою свій поєдинок 1/16 фі­налу зіграла друга ракетка Укра­їни, 20-річна Даяна Ястремська. Її суперницею була Аманда Анісімова зі США. Перший сет був за американ­кою (4:6), але українка продовжила бо­ротися й буквально вирвала перемогу в другому сеті — 7:6 (на тайбрейку 7:3). У вирішальних розіграшах третього сету Ястремська була точнішою, ніж супер­ниця, завдяки чому перемогла — 6:4.

Нагадаємо, на старті римського тур­ніру Даяна обіграла італійку Камілу Джорджі (7:5, 6:7, 6:4), якій нещодавно поступилася у Палермо. А наступною суперницею Ястремської буде титуло­вана румунка Симона Халеп, «сіяна» у Римі під першим номером. Чи зможе Даяна гідно протистояти другій ракет­ці світу? Багато залежатиме від того, чи встигне одеситка відновитися. Обидва поєдинки Ястремської на турнірі були трисетовими, тож сил українка витра­тила чимало.

Перша ракетка України Еліна Сві­толіна перше коло щасливого для неї римського турніру (у 2017 і 2018 ро­ках Еліна була у столиці Італії чемпіон­кою) пропускала, тож матч 1/16 фіналу став для Світоліної стартовим. Попри побоювання скептиків, українка пере­могла росіянку Анастасію Павлюченко­ву — 6:3, 7:6. У другому сеті тенісистка з РФ повела з рахунком 3:0, але Світо­ліна вирівняла гру. Дійшло до тайбрей­ку, на якому Еліна кілька разів зіграла дуже ефектно й водночас ефективно. Як наслідок, на тайбрейку 7:4 на ко­ристь Світоліної і перемога у непросто­му матчі.

Суперницею Еліни Світоліної в 1/8 фіналу буде переможниця пари Анетт Контавейт (Естонія) — Свєтлана Кузнє­цова (РФ).

Схожі новини