Передплата 2024 «Добрий господар»

Мрія «Десни» – «загасити» «Зорю». Чи здійсненна?

А «Карпати» розпочали тренування й «готові до боротьби»

Виїзна перемога «Динамо» над «Зорею», здобута у 26-му турі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги, стала вагомою заявкою киян на срібні медалі й путівку до Ліги чемпіонів. Утім, «Десна» й «Зоря», які переслідують «Динамо», ще не здалися. Чи зможе хтось із них скласти киянам конкуренцію у боротьбі за «срібло»? «Десна» й «Зоря» з’ясують це у 27-му турі — в очному протистоянні у Чернігові (Група І, неділя, 21 червня, 19.30).

Перед центральним мат­чем 27-го туру психоло­гічна перевага — на боці підопічних Олександра Рябоко­ня. Його «Десна» у попередньо­му турі розгромила на виїзді «Олександрію», водночас вихо­ванці Віктора Скрипника вдома поступилися динамівцям. У ході матчу «Зоря» вигравала, але у другій половині поєдинку до­мінували гості, і луганці відвер­то «попливли»… Схоже, фут­болісти «Зорі» ще не набрали оптимальної форми, і «Десна», яка відчула запах «крові», ціл­ком може цим скористатися. Утім, «ховати» луганців не вар­то: хлопці Скрипника здатні на­лаштуватися на поєдинок у Чер­нігові й дати господарям поля справжній бій. Імовірним ре­зультатом центрального мат­чу 27-го туру видається нічия, яка напевно потішила б «Дина­мо», що прийматиме аутсайде­ра Групи І, ковалівський «Колос» (понеділок, 22 червня, 19.30). У випадку нічиєї у Чернігові й пе­ремоги киян підопічні Олексія Михайличенка відірвуться від «Десни» й «Зорі» на п’ять очок, а це вже солідна фора.

Одноосібний лідер Групи І, донецький «Шахтар», у 27-му турі може офіційно оформи­ти чемпіонство — якщо на своє­му полі (у Києві) здолає «Олек­сандрію» (субота, 20 червня, 19.30). Таке завдання «гірни­кам» до снаги: після паузи вихо­ванці Володимира Шарана ніяк не можуть знайти свою гру… А може, олександрійці «проки­нуться» саме у цьому поєдинку? Зрештою, шансу на «бронзу» ко­манда з Кропивниччини ще не втратила, тож мала би боротися за кожне очко.

У Групі І І львівські «Карпа­ти» мають приймати донецький «Олімпік» (субота, 20 червня, 14.00). Чи відбудеться цей по­єдинок? Через коронавірусний карантин команда вже кілька тижнів не тренується… Утім, у таборі «зелено-білих» були на­лаштовані оптимістично. «Ми­нуло 15 діб після оголошення вимушеного карантину в таборі „Карпат“ — через спалах захво­рювання на Covid-19, — повідо­мив львівський клуб 16 червня. — За станом на сьогодні, зва­жаючи на результати проведе­них ПЛР-тестів, повідомляємо, що 8 футболістів та 5 працівни­ків ФК „Карпати“ все ще мають ознаки коронавірусу й продо­вжують залишатися ізольова­ними. У них не було контактів з іншими гравцями. Гострі симп­томи в інфікованих відсутні, за винятком втрачених смакових і нюхових властивостей. Усі фут­болісти перебувають удома й регулярно звітують про стан свого здоров’я… Команда роз­почне тренувальний процес з усіма здоровими гравцями, у тому числі з великою групою зовсім юних карпатівців. Під­готовка до відновлення сезо­ну відбуватиметься виключно у закритому режимі, без допус­ку будь-яких сторонніх осіб. Навіть попри суттєві втрати та простій тренувального проце­су, ФК „Карпати“ вкотре наго­лошує, що готовий до боротьби у чемпіонаті».

Полтавська «Ворскла» при­ймає лідера Групи І І, «Дніпро-1» (п'ятниця, 19 червня, 19.00), а «Львів» їде у гості до «Маріуполя» (19 червня, 17.00). Азовці мають реальні шанси вийти у плей-оф, учасники якого змагатимуться за третю путівку до Ліги Євро­пи, тож гратимуть лише на пере­могу. Буде цікаво подивитися, чи зможуть підопічні Єгіше Мелікя­на щось протиставити мотиво­ваним господарям.

Востаннє «Десна» приймала «Зорю» у березні. Тоді гості гос­подарів не стримали — з рахун­ком 1:0 перемогли чернігівці.

«Зоря» ще не набрала опти­мальної форми, і «Десна» ціл­ком може цим скористатися. Утім, «ховати» луганців не варто: хлопці Скрипника здатні дати у Чернігові справжній бій.

Результати матчів 26-го туру:
Група І

«Зоря» — «Динамо» 1:3

«Колос» — «Шахтар» 0:1

«Олександрія» — «Десна» 1:5

Група ІІ

«Маріуполь» — «Ворскла» 1:1

«Олімпік» — ЛЬВІВ" 2:0

Схожі новини