Передплата 2024 «Добра кухня»

Бундесліга повернеться 9 травня

А Серія А вирішила, що цей сезон точно дограє

Директор Німецької футбольної ліги Крістіан Зайферт заявив, що чемпіонат Бундесліги може відновитися вже 9 травня. «Медики розробили протокол проведення командних тренувань і матчів, — розповів Зайферт. — Треба враховувати не тільки те, що на полі, а й поруч із ним. Це ризик, але клуби візьмуть на себе відповідальність».

За словами Зайферта, усі матчі, які залишилося до­грати у чемпіонаті Бун­десліги, відбуватимуться без глядачів. «Це не дуже добре, — констатував директор Німецької футбольної ліги. — Але з точки зору фінансів це єдиний пра­вильний варіант для Бундесліги. Так нам вдасться зберегти чи­мало клубів».

Під час матчів чемпіонату Бундесліги на стадіонах змо­жуть перебувати загалом не більше 239 осіб. Зокрема 4 арбі­три, 40 футболістів (22 у «стар­ті», 18 запасних), 16 членів тре­нерських штабів і 36 працівників ТБ, які організують телетран­сляції. Як повідомляв Sport1, першими у Бундеслізі відновили тренування дортмундської «Бо­руссії» — ще 30 березня.

Нагадаємо, турнірну табли­цю Бундесліги очолює «Бава­рія» — 55 очок після 25 турів. Другою іде «Боруссія» Д (51 очко), третім — «Ляйпціг» (50), четвертою — «Боруссія» М (49), а п’ятим — «Баєр» (47). А відтак уся боротьба за чемпіонство й призові місця у німецькій Бун­деслізі ще попереду.

Побільшало конкретики і в італійській Серії А. На засідан­ні її ради було прийнято одного­лосне рішення про те, що сезон 2019/2020 команди точно догра­ють. Раніше відразу сім клубів Се­рії А, а саме «Торіно», «Сампдорія», «Болонья», «Парма», СПАЛ, «Бре­шія» і «Удінезе», виступали за до­строкове завершення сезону. Але керівництво найсильнішої фут­больної ліги Італії знайшло аргу­менти, щоб ці клуби переконати…

Пропонувався також варіант визначення призерів і команд, які «вилітають» зі Серії А, у мат­чах плей-оф. Але від цього варі­анта її керівництво відмовилося.

Як планують у Серії А, її клу­би мають розпочати тренуван­ня у травні. Перед тим, роз­повів президент Федерації футболу Італії Габріеле Граві­на, представники клубів «мають узгодити процедуру тестуван­ня футболістів на коронавірус». Відновити ж італійський фут­больний чемпіонат хочуть на початку червня (спеціаль­ний дозвіл має дати уряд кра­їни). У Серії, А лідирує «Ювен­тус», у якого після 26 турів 63 очки. Другим іде «Лаціо» (62), третім «Інтер» (54), четвертою «Аталанта» (48), за яку висту­пає українець Руслан Малинов­ський, а п’ятою «Рома» (45).

А тим часом…

Футбольний чемпіонат Білорусі невдовзі перестане бути єдиним у Європі, у якому відбуваються матчі. 3 травня від­будуться поєдинки 8-го туру чемпіонату Фарерських ост­ровів (проводиться за системою весна-осінь).

Схожі новини