Передплата 2024 ВЗ

Мадридський «Реал» – найкращий клуб світу

Київське «Динамо» в рейтингу IFFHS на 27-му місці, а донецький «Шахтар» – на 33-му.

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) оприлюднила рейтинг найкращих клубів світу 2017 року. Його очолив мадридський «Реал» (Іспанія). На другому місці бразильський клуб «Греміу», а на третьому - англійський «Манчестер Юнайтед».

«Реал» очолив рейтинг IFFHS учетверте (раніше це було у 2000, 2002 і 2014 роках). Лідерство команди Криштіану Роналду цілком закономірне: минулого року «Реал» став чемпіоном Іспанії, виграв Лігу чемпіонів і Суперкубок УЄФА, а також Клубний кубок світу в ОАЕ. «Греміу», який у рейтингу IFFHS за 2016-ий був лише 34-им, минулого року виграв Copa Libertadores (найпрестижніший клубний турнір Південної Америки) і був фіналістом Клубного кубка світу (поступився у фінальному матчі якраз «Реалу»). «Манчестер Юнайтед» перемістився з 12-го на третє місце у рейтингу завдяки своїй перемозі у Лізі Європи.

До першої десятки найкращих клубів світу, за версією IFFHS, увійшли також «Барселона», ПСЖ, «Фламенго», «Ювентус», «Баварія», «Манчестер Сіті» та «Зальцбург».

Є у рейтингу й чотири українські клуби. «Динамо» на 27-му місці (було 139-им), «Шахтар» - на 33-му (5), «Зоря» - на 274-му (247), а «Ворскла» - на 386-му (450).

Схожі новини