Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У танцях на воді — українська мода

На Відкритому чемпіонаті Франції у наших синхроністок шість нагород

Моду на Відкритому чемпіонаті Франції із синхронного плавання, який завершився у паризькому Монтреї, диктували українки. На цьому турнірі, який проходив під гаслом-назвою Make Up For Ever, підопічні Світлани Саїдової шість разів приміряли медалі. На першому старті сезону у змаганнях груп та у комбінації уболівальники зі стажем помітили найяскравішу українську зірку минулих років — Дарію Юшко, яка, натхнена перемогами подруг по команді, вирішила повернутися у синхронне плавання.

Ще однією “родзинкою” цього турніру була участь у змаганні дуетів нашої змішаної пари. Антон Тимофєєв разом з Олександрою Сабадою у технічній програмі став дев’ятим. А у довільній, де 26-річний харків’янин виступав з Катериною Резник, піднявся на дві сходинки вище. “Наш Антон у Франції був зіркою, — усміхається наставниця синьо-жовтої збірної Світлана Саїдова. — Кожен хотів зробити з ним фото чи підписати листівку. Антона на руках заносили у басейн і на руках виносили. Він був не єдиним чоловіком-учасником, та один зумів пробитися до фіналу. Це круто, адже для Тимофєєва це були перші міжнародні змагання”.

До “золота” (технічна програма) і “срібла” (довільна програма), здобутих у суперечках солісток, Анна Волошина (на фото) додала ще одну медаль найвищої проби, яку вона виборола у дуеті разом з Лолітою Ананасовою. А окрім того, харків’янка повезла додому золотий комплект у двох видах групової програми, який розділила з Ксенією Сидоренко, Оленою Гречихіною, Олександрою Сабадою, Катериною Садурською, Анастасією Савчук, Катериною Резник, Ольгою Золотарьовою та Дашею Юшко. У комбінації двома з половиною балами наші грації поступилися лише титанам синхронного плавання — збірній Китаю.

“Чи вдало ми попрацювали над новими програмами, вирішить глядач, — веде далі Світлана Саїдова. — А я тренер, тож мені в очі кидалися самі недоліки. Цей старт показав, що нам багато доведеться переробляти, практично в усіх композиціях. Та для початку сезону це нормально. Ми стали найкращими наперекір усім обставинам. Для наших дівчат чим гірше все довкола, чим важче, тим краще вони виступають. Нас уже визнали у спортивному світі: з самих низів ми увірвалися до п’ятірки найкращих команд планети. Навряд чи за наступні півроку встигнемо обійти китаянок. А ось за третє місце серпневого чемпіонату світу, що пройде в Казані, обов’язково поборемося — з японками, іспанками та канадійками. Гадаю, найбільше проблем у нас буде з Японією. Вони повернули у команду найкращого майстра зі синхронного плавання у світі Масайо Імуру, яка за попередні чотири роки підняла команду Китаю до рівня другої команди світу”.