Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві – португальський десант

За «Динамо» гратиме співвітчизник Мігеля Велозу – Віторіну Антунеш

За два дні до завершення терміну подачі заявки на матчі плей-оф Ліги Європи в київському «Динамо» спробували залатати ліву дірку у власних оборонних редутах. Лави лідера чемпіонату Прем’єр-ліги поповнив номінальний лівий захисник Віторіну Антунеш, який до цього захищав кольори іспанської «Малаги». Контракт із 27-річним португальцем підписано на 4,5 року. За інформацією іспанських ЗМІ, трансфер Антунеша обійшовся «Динамо» в шість мільйонів євро.

Віторіну Габріел Пашеку Антунеш — вихованець «Фреамунде», клубу з другої ліги португальського чемпіонату. На професійному рівні дебютував 2004 року. Після двох років у «Фреамунде» талановитий лівий захисник перейшов у «Пасуш де Феррейра», у якому затримався лише на сезон. Влітку 2007 року Антунеш майже став футболістом «Ювентуса», але угода зірвалася. Втім, португалець залишився в Італії — у «Ромі». Дебют 20-річного тоді Антунеша припав на матч Ліги чемпіонів проти «Манчестер Юнайтед». Ту гру «вовки» звели внічию, а самого Антунеша визнали найкращим гравцем матчу. Того ж року Віторіну вперше одягнув футболку національної збірної Португалії.

Втім, у «Ромі» Антунеш в “основі” не закріпився і наступного сезону помандрував в оренду. Спочатку в «Лечче», потім на батьківщину, до «Лейшойшн», а згодом знову до Італії, у «Ліворно». Після цього спробував сили у грецькому «Паніоніосі». Після чотирьох років в оренді Антунеш нарешті повернувся у рідний «Пасуш де Феррейра». І тут раптом Антунеш ніби заново народився! Вже взимку 2013 року португалець вирушив в оренду в іспанську «Малагу». Свій перший гол за «анчоусів» Антунеш забив у матчі проти мадридського «Реала». Цей гол став одним із двох, які португалець записав на свій рахунок упродовж 51 матчу за «Малагу». Антунеш закріпився в основі «анчоусів» і повернувся до складу збірної.

На пропозицію «Динамо» Віторіну погодився не одразу. Переговори із «Малагою» кияни вели ще напередодні Нового року. Іспанці кілька разів відмовляли, а сам Антунеш на початку 2015-го навіть підписав новий контракт із «анчоусами». За такий вчинок у «Малазі» повинні подякувати португальцеві, адже клуб отримав більшу компенсацію від «Динамо».

За останні п’ять років це вже шоста спроба “Динамо” вирішити «ліву» проблему. 2009 року купували Маграо (2,2 мільйона євро). Потім 1,75 мільйона виклали за Горана Попова. Наступним був орендований Тайво (500 тисяч). Два мільйони коштував перехід Євгена Селіна з полтавської «Ворскли». Цілих 6,5 мільйона євро виклали за Тремулінаса. Минулого сезону Макаренко, здавалося, нарешті відповів на запитання, хто головний зліва. Але восени Євген травмувався...І от тепер Антунеш — за шість “лимонів”. Загалом за п’ять років “проблема зліва” коштувала киянам близько 19 мільйонів євро...

Відтепер у «Динамо» двоє португальців. Велозу допоможе співвітчизнику адаптуватися в Києві. Антунеш каже, саме Велозу переконав його, що в Києві живуть чудові люди, і що в Україні, попри непрості часи, добрі умови для життя і роботи.

Схожі новини