Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Він найкращий суперваговик після мене»

Так Володимир Кличко охарактеризував свого майбутнього суперника болгарина Кубрата Пулєва

Минулого тижня у Німеччині стартувала підготовка до бою чемпіона світу у надважкій вазі за версіями IBF, WBA і WBО Володимира Кличка з офіційним претендентом за версією IBF Кубратом Пулєвим, який пройде 6 вересня на арені O2 в Гамбурзі.

Боксери спочатку виконали обов’язковий церемоніал: попозували перед об’єктивами телевізійних і фотокамер, виголосили обов’язкові в таких випадках слова. Потім спортсмени традиційно зустрілися у своїй першій дуелі поглядів. Кличко зазвичай «передивляється» своїх опонентів. Втім, болгарин не став відвертатися і витримав погляд нашого боксера. Разом із проведенням перших офіційних заходів перед боєм стартував і продаж квитків. Найдешевші місця для перегляду цього двобою коштують 57 євро, а найдорожчі — 692.

Володимир Кличко зазначив, що дуже радий знову проводити свій бій у Гамбурзі, адже це місто, з якого наш суперчемпіон розпочинав свій шлях у професійному боксі.

Своєю чергою, Кубрат Пулєв у першій промові заявив, що відчуває в собі сили здолати непереможного українця і змінити його на вершині професійного боксу в найпрестижнішій ваговій категорії. «Я заберу цей титул! Цей бій стане вінцем моєї кар’єри, я довго і наполегливо працював, щоб досягти цієї мети», — заявив він. Натомість Володимир Кличко шанобливо відгукнувся про свого майбутнього суперника, давши зрозуміти, що його не можна недооцінювати. За словами Сталевого Молота, у Пулєва хороші розміри, хороша вага, як для супертяжа, і також хороша техніка. «На додачу до всього, він ще й дуже вмотивований», — заявив Володимир.

Пулєв має вражаючу статистику боїв як на аматорському, так і на професійному рівні. А крім того — володіє відточеною технікою. Нагадаємо, болгарин досі залишається непереможним. За плечима Кобри, як називають його, 20 перемог на професійному рингу, 11 з яких Пулєв завершив нокаутом. Болгарин вже встиг тричі зустрітися на профі-рингу із українськими боксерами. У 2011 році Пулєв переміг Ярослава Заворотного, а через кілька місяців здобув перемогу і над Максимом Педюрою. Наступного року болгарин зустрівся із Олександром Дмитренком, який виступає під німецьким прапором, і в 11-му раунді нокаутував нашого колишнього співвітчизника. Крім цього, болгарин за антропометричними даними не дуже поступається українському боксеру. Він усього на 4 сантиметри нижчий від Володимира. Можливо, саме тому Кличко і віддає належне Пулєву, адже у послужному списку болгарина вже налічуються перемоги над високими боксерами. Чого варта тільки звитяга над білорусом Олександром Устиновим! Втім, сам Кличко, поза компліментами для свого опонента, не забув нагадати болгарину, що він лише претендент. «На мою думку, він найкращий супертяж після мене», — зізнався Володимир.

Вже на самому старті підготовки до бою не обійшлося без сюрпризів. Пулєв зажадав від суперника пройти обов’язкову процедуру допінг-контролю не після поєдинку, а до нього, під час підготовки. «Я проходжу перевірку на вживання заборонених речовин як мінімум шість разів на рік, і повинен завжди бути в зоні досяжності і повідомляти про своє місце перебування. Чому це не так для Володимира Кличка? Так буде справедливо», — заявив болгарський боксер. Проте менеджер Кличка Бернд Бенте повідомив, що український боксер буде проходити допінг тільки відповідно до офіційних правил. «Наш бій відбудеться за правилами Німецького союзу професійного боксу, які постановляють проходити допінг-контроль одразу після поєдинку», — заявив Бенте. Втім, такий випад болгарина Кличко-молодший пояснює інтриганством самого промоутера Пулєва. «Допінг-контроль? Почнемо з того, що ця ідея виникла не в самого Пулєва. Все йде від його промоутера пана Зауерланда, людини, у якої давня і стійка неприязнь до нас з братом. А тому він та його команда весь час намагаються дискредитувати мене як тільки можуть», — заявив Кличко.

За бій проти Кубрата Пулєва Володимир Кличко зможе поповнити свій гаманець на 4 280 800 євро. У болгарина сума призових значно скромніша — 1 070 200 євро. Втім, і ця фінансова винагорода стане для Пулєва рекордним гонораром за його професійну кар’єру.

А поки ще безпосередні тренування перед боєм не розпочались, Володимир Кличко насолоджується відпочинком. Боксер разом зі своєю вагітною нареченою Хейден набираються сил на Сардинії у містечку Порто-Черво.

Схожі новини