Передплата 2024 «Добра кухня»

Футбольні забаганки

Перед початком Мундіалю гравці національних збірних розповіли про свої «примхи»

Менше місяця залишається до старту футбольного Мундіалю у Бразилії. Час від часу із країни чарівників м’яча надходять звістки про труднощі підготовки — то протести спалахують, то не встигають вчасно закінчити будівельні роботи, то лунають погрози від місцевої мафії…

Тим часом організаторам доводиться зважати ще й на забаганки тих, хто, власне, і повинен створювати футбольне свято, — гравців різних національних збірних.

У підготовці до таких форумів, як чемпіонат світу, дрібниць не буває. Саме тому національні федерації так ретельно вибирають місце проживання та готелі для своїх команд. Разом з тим, часто «поза кадром» залишаються чимало дрібниць, які мають велике значення.

Парад забаганок, мабуть, може очолити найкращий футболіст світу Криштіану Роналду. Португальська команда попросила в організаторів надати шість охоронців, причому четверо з них пильнуватимуть саме за Роналду. Представники цієї збірної говорять однією мовою з організаторами, але до своєї безпеки ставляться з особливою пильністю... Можливо, знають щось більше, ніж інші!?

Серед екзотичних забаганок футболістів варто виокремити і побажання збірної Еквадору. Представники цієї команди попросили організаторів, аби на їхній базі у Віамау кожного дня ставили корзинки із бананами. Згадуючи нещодавній банановий флешмоб на підтримку Дані Алвеша, можна було б подумати, що еквадорці просто замовили собі масову фотосесію. Втім, схоже, справа у специфічній білковій дієті.

Якщо еквадорці прагнуть на сніданок бачити банани, то австралійці воліють на ранок каву і свіжу пресу. Представники цієї збірної звернулися до організаторів із проханням встановити у готелі, де вони проживатимуть, два додаткові великі кавові автомати. Втім, це побажання важко віднести до забаганок — ну де іще пити гарну каву, як не у Бразилії?! Однак австралійці на цьому не обмежилися і попросили кожного ранку ставити біля кави ще й газети зі всього світу.

Як же у параді забаганок не згадати про вибагливих французів? «Гальські півні» попросили, аби організатори обов’язково ставили мило не біля, а в саму душову кабінку. При цьому французи наполягають, аби мило було рідке. Крім цього, «триколірні» просять підкоригувати ресторанне меню, мовляв, у нашій команді багато мусульман, тож потрібно зважати і на їхні кулінарні вподобання.

Втім, французи не єдині, хто дбає про релігійні потреби своїх футболістів. В Алжирі іслам — офіційна релігія, тож представники цієї збірної наполягали, щоб організатори змогли забезпечити для їхніх гравців можливість не розлучатися зі священною книгою мусульман. Тож тепер, коли алжирці приїдуть на свою базу в містечку Сорокаба неподалік Сан-Паулу, то на кожного представника команди вже чекатиме томик Корану.

Їдучи на футбольний форум в іншу країну, а часто і на інший континент, футболісти часто не бажають зраджувати своїх звичок, а особливо, коли йдеться про… рідні телесеріали. Представники Гондурасу наполягли, щоб на їхній базі обов’язково були ввімкнені іспаномовні телеканали, два з яких — гондураські, мовляв, хлопці звикли до своїх телепередач. Вже за місяць збірні Еквадору, Швейцарії та Франції проекзаменують футболістів цієї центральноамериканської країни, наскільки тривалий перегляд телепередач впливає на якість їхньої гри.

Далі у списку екзотичних побажань футболістів перед початком чемпіонату світу у Бразилії збірна Уругваю. Суарес і компанія наполягають, щоб на їхній базі особливу увагу приділили шуму кондиціо­нерів, мовляв, щоб у номерах не було, як у вулику. Щоб досягти бажаної тиші, уругвайці навіть свою базу обнесли додатковим парканом. Хочуть хлопці відточувати свою майстерність у повному спокої! У них попереду матчі зі збірними Англії та Італії, тож зібраність для них буде дуже доречною.

Красиво жити не заборониш. Саме за цим правилом футболісти збірної Японії вирішили не відмовляти собі у «скромності» і замовили для кожного персональне джакузі. Тепер на базі в Іту на кожного футболіста із Країни сонця, що сходить, чекатиме особистий міні-басейн.

Закінчують список екзотичних побажань колумбійці. Представники цієї збірної забажали проводити свій тренувальний процес разом із молодими бразильськими хлопцями. Для цього навіть домовилися із популярним місцевим клубом «Сан-Паулу». Тепер Фалькао і компанія під час всього чемпіонату світу тренуватимуться із молодіжним складом цього клубу.

Схожі новини