Передплата 2024 «Добра кухня»

«Золота зачіска» Роналду

Через образи з боку президента ФІФА Криштіану бойкотуватиме церемонію вручення «Золотого м’яча»

Лідер мадридського «Реала» Кріштіану Роналду надумав проігнорувати церемонію вручення нагороди найкращому футболісту планети. Як повідомляє іспанське видання АS, португалець не має намірів брати участь в усіх навколофутбольних подіях, організованих ФІФА, оскільки досі ображений на її президента Йозефа Блаттера. Причиною невдоволення стало необережне висловлювання швейцарця. Відповідаючи на запитання в Оксфордському університеті, президент ФІФА пожартував над Криштіану, дорікнувши тому за надмірну увагу до зачіски... Блаттер також не приховував свого захоплення принциповим конкурентом Роналду — Ліонелем Мессі.

«Лео — хороший хлопець. Кожен батько і кожна мати хотіли б мати такого сина. Дуже швидкий, грає так, ніби танцює. А от Криштіану Роналду поводиться на полі наче командир. Один із них витрачає більше часу на перукаря, ніж інший. Я не можу сказати, що хтось із них кращий. Але із них двох я обираю Мессі», — сказав президент ФІФА. Ці слова могли б і не мати такого резонансу, якби Блаттер не демонстрував своїх акторських здібностей. 77-річний швейцарець не полінувався встати і виконати міні-пародію на Роналду-командира...

У королівському клубі такі витівки Блаттера нікому не припали до вподоби. Президент «Реала» Флорентіно Перес звернувся із листом до очільника ФІФА із вимогою пояснити свої слова і вибачитися не лише перед самим футболістом, а й перед клубом та його вболівальниками. Блаттер не без здивування попросив вибачення за своє необережне висловлювання. Втім, цим швейцарцеві так і не вдалося зменшити гіркоти своїх образливих слів. «Вибачення Блаттера? Сказаного все одно не повернеш. Іноді треба думати, перш ніж говорити. Або можна порахувати до десяти», — прокоментував вибачення президента ФІФА наставник «вершкових» Карло Анчелотті. Сам футболіст теж не забарився із реакцією. Півзахисник «королівського клубу» написав у своїй сторінці у Tweeter’і: «Ці слова чітко показали, з якою повагою ФІФА ставиться до мене, мого клубу і моєї країни. Тепер багато чого стало зрозумілим. Сподіваюсь, пан Блаттер матиме довге та щасливе життя і продовжить спостерігати, як він цього заслуговує, за своїми улюбленими командами і гравцями».

На батьківщині Роналду висловлювання президента ФІФА сприйняли як національну образу. «Тепер Блаттер — персона нон ґрата в Португалії. Я б не рекомендував йому з’являтися в нашій країні. Після того, як він висловився проти нашого національного героя, нам немає до нього діла. Президент ФІФА повинен піти у відставку», — заявив екс-футболіст збірної Португалії Паулу Футре.

Тим часом справжньою відповіддю Роналду стало нове досягнення португальця. Після хет-трику у ворота «Севільї» в черговому матчі іспанської Примери Криштіану увійшов до п’ятірки найкращих снайперів в історії мадридського «Реала» (158 голів), посунувши легендарного угорця Ференца Пушкаша (156 м’ячів).

Вже за місяць ФІФА оголосить трьох головних претендентів на «Золотий м’яч», які отримають найбільшу кількість балів при голосуванні. Переможця буде названо 14 січня 2014 року на урочистій церемонії вручення нагород за підсумками сезону-2012/2013 у Цюріху. Минулого тижня було представлено список із 33 футболістів, які є претендентами на цю нагороду. Найбільше представництво отримали переможці Ліги чемпіонів сезону-2012/13 — футболісти «Баварії», яких у списку семеро. Головним претендентом на здобуття “Золотого м яча” фахівці вважають французького гравця “Баварії” Франка Рібері. Втім, зменшити шанси француза може наша збірна, якщо, звичайно ж, зможе обіграти «триколірних» у стикових матчах. Нагадаємо, з 2009 року незмінним володарем «Золотого м’яча» є аргентинський форвард «Барселони» Ліонель Мессі.

Тим часом на Піренейському півострові вирішили відповісти вподобанням Йозефа Блаттера. Читачі популярного іспанського видання «Марка» обрали своє тріо претендентів на «Золотий м’яч». Першість в опитуванні близького до «Реала» мадридського видання, у якому взяли участь понад 90 тисяч читачів, посів не хто інший, як форвард «Реала» Криш­тіану Роналду (17,8%). Друге місце за Франком Рібері з «Баварії», третє — за Ліонелем Мессі. Француза та аргентинця розділили лише 27 голосів (у загальному по 16,8%). Не чекаючи кінця року, обрати найкращого вирішили і на Туманному Альбіоні. У голосуванні на англійському порталі 101GG переміг шведський форвард французького ПСЖ Златан Ібрагімовіч.

Схожі новини