Передплата 2024 «Добра кухня»

За спиною у Боббі Чарльтона

Вейн Руні став четвертим бомбардиром в історії «Манчестер Юнайтед»

Минулого тижня у матчі групи А Ліги чемпіонів з німецьким «Байєром» Вейн Руні, відзначившись двома забитими голами, досягнув гросмейстерської позначки — 200 голів у футболці «Манчестер Юнайтед». 27-річний нападник спочатку відкрив рахунок у матчі, а на 70-й хвилині змусив голкіпера леверкузенців втретє виймати м’яча із сітки воріт. Протягом всього літа у британській пресі з’являлися повідомлення про перехід Руні. Футболіст то підписував новий контракт з «Арсеналом», то переходив до «Челсі». Нарешті двома забитими голами у цьогорічному лігочемпіонівському старті нападник чітко дав зрозуміти, що його кар’єра продовжиться в «Манчестер Юнайтед».

«Повернення» Вейна припало до душі вболівальникам клубу. Після фінального свистка стадіон стоячи вітав свого форварда з результативним ювілеєм. Не вставав лише Алекс Фергюсон, який лише видужує після операції на тазостегновому суглобі. Втім, після матчу Фергюсон першим поділиться своєю радістю, що його колишній підопічний знову у відмінній формі. Тепер форвард має всі шанси, аби побити бомбардирський рекорд легенди «манкуніанців» і всього англійського футболу Боббі Чарльтона. Для цього Руні потрібно ще 50 разів засмутити своїх суперників влучними пострілами. Зараз Руні на 4-му місці у списку кращих бомбардирів МЮ, поступаючись, крім сера Боббі, ще Джеку Роулі та Денісу Лоу. «Я дуже пишаюся цим досягненням. Це сталося так швидко. Для мене це велика честь. Сподіваюсь, надалі забиватиму ще більше», — сказав футболіст після матчу з «Байєром».

Вейн Руні, або ж Шрек, як звикли його називати вболівальники, розпочав свою кар’єру в «Евертоні». Упродовж двох років «відвантажив» суперникам «ірисок» у чемпіонаті 15 голів, чим привернув увагу «Манчестер Юнайтед». Після феєричного виступу в складі збірної Англії на Євро-2004 Руні підписав контракт із «червоними дияволами». Сума трансферу становила близько 20 мільйонів фунтів, а з урахуванням бонусних сягнула рекордних на той час для британських футболістів 27 мільйонів фунтів. Зараз форвард входить у п’ятірку найбільш високооплачуваних футболістів світу. У «Манчестер Юнайтед» Шрек заробляє 17 мільйонів фунтів на рік, включно з доходами від спонсорських контрактів. Свої 200 голів Руні забив у 404 матчах. 2-й гол у ворота леверкузенського «Байєра» став для Шрека 33-м у єврокубках. Найчастіше Руні відзначався після 75-ї хвилини — 44 рази, а найменше забивав головою — 22 рази.

Свій ювілей Вейн оформив, граючи у спеціальній чорній пов’язці, якою форвард прикриває рвану рану, через яку пропустив матчі збірної Англії проти Молдови та України. Саме ця пов’язка не дозволила всім цікавим оцінити нову зачіску британця. Адже на початку цього літа Шрекові вдруге зробили операцію з трансплантації волосяних волокон. Вперше збільшити свою шевелюру Руні наважився на початку 2011 року. Тоді лікарі прогнозували футболістові цілковите облисіння вже до 25 років. Дізнавшись про першу операцію Руні, лисі британці кинулися наслідувати приклад свого кумира. Того ж року кількість охочих збільшити свою шевелюру зросла на 25%.

У Британії Руні користується найбільшою популярністю. Футболки з його прізвищем залишаються найбільш продаваним товаром Прем’єр-ліги. Тільки в 2011 році «Манчестер Юнайтед» продав півтора мільйона футболок, більшість яких були з написом Rooney.

Люблять британці обговорювати і особисте життя футболіста, адже Руні часто потрапляє у різного роду скандали. Так у 2006 році Вейн відсудив 100 тисяч фунтів у таблоїдів The Sun і News of the World — бо вони поширили інформацію про те, що він б’є свою дівчину Колін, яка пізніше стала його дружиною. Але британська преса не залишилася в боргу і в 2009 році з’явилися повідомлення про те, що футболіст полюбляє користуватися послугами повій. Одна із «подруг» спортсмена, Дженіфер Томпсон, заявила, що Руні регулярно навідувався до неї, коли його дружина була вагітною. Цього разу адвокати футболіста порадили йому не йти до суду, адже кількома роками раніше він зізнався, що інколи заходив «на масаж», не обминаючи і проституток... Але футболіст виправдовувався, мовляв, молодий був і дурний. Не забули на Туманному Альбіоні і те, як Руні змушений був заплатити теперішньому наставнику «манкуніанців» Девіду Мойєсу 500 тисяч фунтів за те, що у своїй книзі обмовив того... Але, схоже, конфлікт позаду і Руні знову в хорошій формі.

Схожі новини